Μετά την αύξηση κεφαλαίου η Lamda Development συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της Lamda Malls με ποσοστό 95,44% ενώ η αλλοδαπή θυγατρική εταιρεία του Ομίλου Lamda B.V. συμμετέχει με ποσοστό 4,56%
H LAMDA DEVELOPMENT S.A. (η «Εταιρεία») ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό ότι, στις 14.12.2023, ολοκληρώθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής της εταιρείας LAMDA MALLS Α.Ε. (η «LAMDA MALLS»).
Ειδικότερα, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της LAMDA MALLS έλαβε απόφαση περί αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου κατά το ποσό των €331.000.192 με την έκδοση 331.000.192 νέων, κοινών, ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας €1 εκάστης, υπέρ της Εταιρείας.
Η εν λόγω αύξηση καλύφθηκε εξ’ ολοκλήρου από την Εταιρεία μέσω της εισφοράς σε είδος του συνόλου των μετοχών των εταιρειών (α) LAMDA ELLINIKON MALLS HOLDING S.M.S.A., (β) Malls Management Services S.M.S.A. και (γ) The Mall Athens S.M.S.A. Για τους σκοπούς της ως άνω αύξησης και σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις του άρθρου 17 του Ν. 4548/2018, όπως ισχύει, η ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία KPMG ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΑΜ Σ.Ο.Ε.Λ 186) προέβη στην αποτίμηση της αξίας των εισφερόμενων μετοχών των ανωτέρω εταιρειών και στη σύνταξη των σχετικών εκθέσεων αποτίμησης.
Ακολούθως, το μετοχικό κεφάλαιο της LAMDA MALLS ανέρχεται στο ποσό των €496.029.652, διαιρούμενο σε 496.029.652 κοινές, ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας €1 εκάστης.
Μετά την ολοκλήρωση της ως άνω αύξησης, η Εταιρεία συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της LAMDA MALLS A.E. με ποσοστό 95,44% ενώ η αλλοδαπή θυγατρική εταιρεία του Ομίλου, LAMDA DEVELOPMENT (NETHERLANDS) B.V. συμμετέχει με ποσοστό 4,56%.
Σημειώνεται ότι τα ως άνω σηματοδοτούν την ολοκλήρωση μίας σειράς ενεργειών του Ομίλου με στόχο τη συγκέντρωση όλων των δραστηριοτήτων που αφορούν τα Εμπορικά Κέντρα/Αναπτύξεις (The Mall Athens, Golden Hall, Mediterranean Cosmos, Designer Outlet Athens, Vouliagmenis Mall και Riviera Galleria) υπό τον έλεγχο της LAMDA MALLS, θυγατρικής της Εταιρείας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- CNL Capital: Κατατέθηκε ο φάκελος αδειοδότησης για την ίδρυση της CNL Commercial Finance
- Ευρωσύμβουλοι: Από 19 Ιουνίου σε διαπραγμάτευση οι 250.000 νέες μετοχές από την αύξηση κεφαλαίου
- Alter Ego: Εγκρίθηκε το πρόγραμμα επανεπένδυσης μερίσματος
- ΓΣΕΒΕΕ: Στηρίζει τα συνεργεία αυτοκινήτων για απόσυρση του ψηφιακού πελατολογίου
- Χρηματιστήριο: Τέταρτο πτωτικό σερί με συνολικές απώλειες 2,71%
- Πρόστιμο στην Pictet για ξέπλυμα χρήματος
- Σι Τζινπίνγκ: «Η στρατιωτική σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν δεν θα λύσει τα προβλήματα»
- Τανκς του Ισραήλ σκότωσαν 59 στη Γάζα που προσπαθούσαν να εξασφαλίσουν επισιτιστική βοήθεια
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις