Η Εθνική Τράπεζα, πιστή στη διαχρονική της δέσμευση να υποστηρίζει τον πολιτισμό και την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας, συμμετέχει φέτος ως Μεγάλος Χορηγός στην επετειακή έκθεση «Μικρά Ασία: Λάμψη – Ξεριζωμός – Καταστροφή – Δημιουργία» που παρουσιάζεται από το Μουσείο Μπενάκη και το Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών.
Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και εγκαινιάστηκε χθες από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Θα διαρκέσει έως τις 12 Φεβρουαρίου 2023.

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν περισσότερα από 1.000 εκθέματα και πάνω από 500 φωτογραφίες, που ζωντανεύουν την ακμή του ελληνισμού πριν τους διωγμούς, τη δραματική περίοδο 1919-1923, καθώς και την εγκατάσταση και ενσωμάτωση πολλών χιλιάδων προσφύγων στην Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό ταξίδι στο χρόνο, το οποίο πραγματοποιείται μέσα από τρεις ενότητες και περιγράφεται μέσα από μεγάλο πλήθος τεκμηρίων, όπως έργα τέχνης, εικόνες, πολεμικά και προσωπικά κειμήλια, αρχειακό και κινηματογραφικό υλικό.
Η Εθνική Τράπεζα τιμά και στηρίζει τις εκδηλώσεις μνήμης για τη Μικρασιατική Καταστροφή και την επακόλουθη οικονομική και κοινωνική ενσωμάτωση χιλιάδων προσφύγων, ως πηγή έμπνευσης για τη χαρακτηριστική ανθεκτικότητα και το δημιουργικό πνεύμα των Ελλήνων, απέναντι ακόμη και σε μεγάλες ιστορικές αντιξοότητες.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Skybound Ventures: Σε ποιες εταιρείες στοχεύει και με ποια πόσα το νέο fund με ελληνική υπογραφή
- Σχέδιο για τη διεξαγωγή εκλογών και δημοψηφίσματος ανακοινώνει ο Ζελένσκι
- Λάβδας: Ποια είναι η ” λειτουργική καραμέλα” που λανσάρει η εταιρεία του Σ. Θεοδωρόπουλου
- Η γερμανική Commerzbank αναμένει τα καθαρά κέρδη του 2026 να ξεπεράσουν τον στόχο
- Κ. Τρεμούλης: Aπό την Dentsu στην flexCar, νέος Digital Growth manager
- LOULIS FOOD INGREDIENTS Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΤΑΡΝΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
- Στα 746 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη τριμήνου για τη Siemens Energy
- Ενώνουν δυνάμεις οι οικογένειες Μουνδρέα-Ευμορφίδη (Μπλε Κέδρος) για μπίζνες στο real estate
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

