Παρά την συνεχιζόμενη ενεργειακή κρίση και την αύξηση των α΄ υλών
Aνοδική ήταν η πορεία για το 2023 της εταιρείας Λάβδας-καραμέλες, της οποίας το 75% ανήκει από το περασμένο καλοκαίρι στον Πρόεδρο του ΣΕΒ, Σπύρο Θεοδωρόπουλο.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τη διοίκηση, ο κύκλος εργασιών της για την περυσινή χρονιά ανήλθε σε € 28.3, την ώρα που το 2022 ήταν 24,42 εκατ. ευρώ. Τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας ανέρχονται σε €20.2 εκ των οποίων €17.6 είναι το μετοχικό της κεφάλαιο το οποίο διαιρείται σε 1.768.168 κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας € 10,00 η κάθε μία. Στη χρήση πραγματοποιήθηκαν κέρδη που ανέρχονται στο ποσό των € 2.59 εκατ. έναντι του ποσού € 806.135 της προηγούμενης περιόδου. Εξάλλου, μέσα στη χρονιά έγιναν και προσλήψεις, με αποτέλεσμα πλέον η εταιρεία να ξεπερνά τα 200 άτομα προσωπικό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά όσα τονίζονται από την εταιρεία «το Δ.Σ. βλέπει με αισιοδοξία την τρέχουσα χρήση 2024 και έχει προσδοκίες σε μία περαιτέρω βελτίωση της θέσεως της εταιρείας στη διεθνή αγορά , ξεπερνώντας την επέλαση της υγειονομικής κρίσης λόγω του COVID-19 και τις οικονομικές επιπτώσεις που επέφερε σε εγχώρια και παγκόσμια αγορά. Τη δεδομένη στιγμή, η άρση των περιορισμών και η απελευθέρωση των μετακινήσεων των προϊόντων, επέδρασε θετικά, δημιουργώντας ανοδικές τάσεις και αύξηση των εξαγωγών της εταιρείας, παρά την συνεχιζόμενη ενεργειακή κρίση και την αύξηση των α΄ υλών που έχει καλύψει παγκόσμια και ευρωπαϊκή αγορά, δημιουργώντας ταυτόχρονα αυξημένα κόστη παραγωγής».
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, εν έτει 2024, η παραγωγική μονάδα της εταιρείας είναι στον Ασπρόπυργο, τα κεντρικά της γραφεία στην Αργυρούπολη και το χαρτοφυλάκιό της αριθμεί πολλών ειδών καραμέλες όπως toffee και χωρίς ζάχαρη, βιολογικές, αλλά και ζελεδάκια, με πάνω από 9 αντίστοιχα brands. Στην παρούσα φάση, η εταιρεία εξάγει τα προϊόντα της σε πάνω από 35 χώρες, ακόμα και σε αυτές της Μέσης Ανατολής, ενώ έχει δίκτυο και σε σούπερ μάρκετ και μικρή λιανική.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Παζάρι Ζελένσκι με ΗΠΑ για Patriot για την προστασία των ρωσικών διυλιστηρίων
- Fais Group: Ενισχύει το κομμάτι της ευεξίας με νέες προσλήψεις και κινήσεις
- Φρένο στην ανάπτυξη του ηλεκτρικού Golf βάζει η Volkswagen λόγω οικονομικής στενότητας
- Νέοι βομβαρδισμοί της σαουδαραβικής συμμαχίας στη Χοντάιντα της Υεμένης
- G. Ginelli: Ο νέος ισχυρός άνδρας της Piaget σε Ελλάδα και Ιταλία
- Θ. Περσάκης: Νέος Retail Network Director στα Market In
- METLEN: 5ετής συμφωνία με τη Shell για την προμήθεια έξι φορτίων LNG ετησίως από το 2027
- Αλλαγή CEO στο Euronext: Ο Ντέιβιντ Κνίμπε διαδέχεται τον Στεφάν Μπουζνά
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








