Τι είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων RIA
Η Ρωσία θα εγκαταλείψει ένα προτεινόμενο μορατόριουμ για την ανάπτυξη πυραύλων μικρού και μέσουβεληνεκούς καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν να αναπτύσσουν τέτοια όπλα, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων RIA και η οποία μεταδόθηκε σήμερα.
«Αξιολογούμε την κατάσταση στη βάση μιας ανάλυσης των αποσταθεροποιητικών ενεργειών των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ στη στρατηγική σφαίρα και, συνεπώς, την ανάπτυξη απειλών που απορρέουν από αυτές», είπε ο Λαβρόφ.
«Σήμερα είναι σαφές πως, για παράδειγμα, το μορατόριούμ μας για την ανάπτυξη πυραύλων μικρού και μέσου βεληνεκούς δεν είναι πλέον πρακτικά βιώσιμο και θα πρέπει να εγκαταλειφθεί. Οι ΗΠΑ αγνόησαν υπεροπτικά τις προειδοποιήσεις της Ρωσίας και της Κίνας και στην πράξη μετακινήθηκαν προς την ανάπτυξη όπλων αυτής της κατηγορίας σε διάφορες περιοχές του κόσμου».
Η Ουάσινγκτον αποσύρθηκε από τη συνθήκη Πυρηνικών Δυνάμεων Μέσου Βεληνεκούς το 2019. Η Ρωσία έχει πει από τότε ότι δεν θα αναπτύξει τέτοια όπλα υπό τον όρο ότι η Ουάσινγκτον δεν θα το κάνει.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΠΑΣΟΚ για μη κρατικά Πανεπιστήμια: Κόπηκε η “Σορβόνη” με το ένα “ν”
- ΕΛΑΣ: 11 νεκροί και 703 τραυματίες σε 531 τροχαία τον Ιούλιο στην Αττική
- ΕΕ: Στα 34,7 δισ. λίτρα η παραγωγή μπύρας το 2024 – Στη 12η θέση η Ελλάδα
- Το φαινόμενο Sydney Sweeney και η καμπάνια American Eagle
- Ράλι Ακρόπολις: Ανακοινώθηκε το ημερολόγιο του WRC για το 2026
- “Πράσινο” φως για έξι μη κρατικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα, “κόκκινο” για πέντε
- Samsung: Βλέπει αύξηση 50% στις πωλήσεις του Galaxy Z Fold 7 στις ΗΠΑ
- Τουρκία: Mείωση 12,1% στο εμπορικό έλλειμμα τον Ιούλιο 2025
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις