Στην πρώτη θέση οι Γερμανοί επιβάτες
Ανοδική πορεία καταγράφει η επιβατική κίνηση κρουαζιέρας το πρώτο οκτάμηνο του 2024 στο λιμάνι του Ηρακλείου.
Κατά όσα προκύπτουν από τα διαθέσιμα στοιχεία, από τον Ιανουάριο έως και τον Αύγουστο του 2024, ο αριθμός των επιβατών κρουαζιερόπλοιων ανήλθε στους 348.249, σημειώνοντας σημαντική αύξηση σε σύγκριση με το 2023, όταν την ίδια περίοδο ο αριθμός των επιβατών ήταν 233.783.
Ειδικότερα, τον Ιούλιο του 2024 καταγράφηκαν 39 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων, μεταφέροντας συνολικά 91.615 επιβάτες, ενώ τον Αύγουστο του 2024 καταγράφηκαν 35 αφίξεις με 89.863 επιβάτες. Σε σύγκριση με τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2023, όπου οι αντίστοιχες αφίξεις ήταν 31 με 50.245 επιβάτες και 25 με 49.114 επιβάτες, παρατηρείται αύξηση της τάξης του 82,34% και 82,97% αντίστοιχα.
Συνολικά, από τον Ιανουάριο έως το τέλος Αυγούστου του 2024, καταγράφηκαν 171 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων με συνολικό αριθμό επιβατών 348.249, έναντι των 150 αφίξεων με 233.783 επιβάτες το 2023, διαμορφώνοντας το ποσοστό της αύξησης επιβατών για το 2024 στο 48,96%.
Εθνικότητες
Σε ό,τι σχετίζεται με τις εθνικότητες των επιβατών που επισκέφθηκαν το Λιμάνι του Ηρακλείου το 2024, οι περισσότεροι προέρχονται από την Ευρώπη. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην πρώτη θέση βρίσκονται οι Γερμανοί, ακολουθούν οι Αμερικανοί επιβάτες, ενώ η λίστα συνεχίζεται με τους Βρετανούς, τους Ισπανούς και τους Ιταλούς.
Με βάση τα τρέχοντα δεδομένα, η ανοδική πορεία του Λιμανιού του Ηρακλείου αναμένεται να συνεχιστεί, με περαιτέρω αυξήσεις στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων και επιβατών μέχρι το τέλος του 2024, ενισχύοντας τη θέση του ως μία από τις κύριες πύλες εισόδου τουριστών στην Ελλάδα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κάζο Ανδρουλάκη, ΠΑΣΟΚ: Παραιτήθηκε ο για 24 ώρες γενικός δ/ντής του γραφείο του, Γιώργος Παπαβασιλείου
- Σφραγίζεται το κλαμπ στο Γκάζι μετά τον θάνατο της 16χρονης
- Φον ντερ Λάιεν: Με ενεργοποίηση του «εμπορικού μπαζούκα» προειδοποίησε την Κίνα για τις σπάνιες γαίες
- Τουφάν Ερχιουρμάν: «Η Τουρκία είναι εγγυήτρια ολόκληρης της Κύπρου και έτσι θα παραμείνει»
- ΗΠΑ: Η χρήση των stablecoins για πληρωμές αυξήθηκε κατά 70% – «Ατού» η ταχύτητα στις συναλλαγές
- Ιρλανδία: Η αριστερή Κάθριν Κόνολι κέρδισε τις προεδρικές εκλογές
- Γαλλία: Το Λούβρο μετέφερε κοσμήματα στην Τράπεζα της Γαλλίας μετά τη διάρρηξη
- Κυρανάκης: Δεν δαπανήθηκε ούτε ένα ευρώ για το sms οδικής ασφάλειας που στείλαμε στους πολίτες
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








