Απειλούμαστε από περαιτέρω κινδύνους για την ενέργεια και τις χρηματοπιστωτικές αγορές, τόνισε η διοικήτρια της Τράπεζας
Η επιδείνωση των γεωπολιτικών εντάσεων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αφορούν τη Ρωσία, τη Μέση Ανατολή και την Κίνα, θα μπορούσε να προκαλέσει ευρείες αρνητικές επιπτώσεις στις παγκόσμιες αγορές, και υψηλότερο πληθωρισμό, δήλωσε η διοικήτρια της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Lisa Cook, στο συνέδριο της Κεντρικής Τράπεζας της Ιρλανδίας για το χρηματοπιστωτικό σύστημα στο Δουβλίνο.
“Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να δημιουργήσει περαιτέρω κινδύνους για την ενέργεια και τις χρηματοπιστωτικές αγορές, καθώς και επιδείνωση των παγκόσμιων ανθρωπιστικών και μεταναστευτικών προκλήσεων”, τόνισε η Κουκ προσθέτοντας ότι “η κλιμάκωση της κατάστασης επιβαρύνει την οικονομική δραστηριότητα και το εμπόριο, αυξάνοντας το κόστος χρηματοδότησης και παραγωγής και συμβάλλοντας σε πιο διαρκείς προκλήσεις στην αλυσίδα εφοδιασμού και στις πληθωριστικές πιέσεις”.
Αναφερόμενη στην Κίνα προειδοποίησε ότι μια περαιτέρω επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης θα μπορούσε να επιδεινώσει τις χρηματοπιστωτικές πιέσεις και να τις μεταφέρει και σε άλλες αναδυόμενες οικονομίες της αγοράς.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- H Tristan Capital Partners νέος ιδιοκτήτης της EasyHotel του Sir Στέλιου Χατζηιωάννου
- Tί σηματοδοτεί η συνεργασία Tetra Pak και Μινέρβα με την εγκατάσταση δύο νέων γραμμών παραγωγής
- Κίνα: Μέτρα τόνωσης της οικονομίας με φόντο τις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
- Aπόβαση στην Κρήτη κάνει η IHG (ΙnterContinental) με δύο ξενοδοχεία σε δύο χρόνια
- Μικτά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια
- Αύξηση 5,5% στην παραγωγή ασφαλίστρων αυτοκινήτων το 2024
- Μ. Ασλάνογλου (Σύνδεσμος Προμηθευτών Ενέργειας): Τί πρέπει να αλλάξει στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας
- Ανοδικές τάσεις στην αγορά του πετρελαίου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις