Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 6,18 δισ. ευρώ
Ο γαλλικός κολοσσός καλλυντικών L’Oreal ανακοίνωσε αύξηση των κερδών και του μερίσματος για το 2023, αλλά τα αποτελέσματα δεν ικανοποίησαν τις προσδοκίες των αναλυτών λόγω της στασιμότητας της αγοράς ομορφιάς στην Κίνα και της αλλαγής της πολιτικής λιανικής πώλησης που αφορά τους Κινέζους ταξιδιώτες.
Τα καθαρά κέρδη που αναλογούν στους ιδιοκτήτες της εταιρείας ομορφιάς ανήλθαν σε 6,18 δισ. ευρώ το 12μηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2023, από 5,71 δισ. ευρώ το 2022.
Οι καθαρές πωλήσεις αυξήθηκαν στα 41,18 δισ. ευρώ από 38,26 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση.
Η L’Oreal είδε ένα “απογοητευτικό” οικονομικό τελείωμα του έτους, καθώς η ανάπτυξη του ομίλου για το τέταρτο τρίμηνο του 2023, ύψους 6,9%, ήταν αρκετά πίσω από τις προσδοκίες του 9,5%, δήλωσε ο Bruno Monteyne, ανώτερος αναλυτής της Bernstein.
“Η αστοχία προέρχεται σχεδόν εξ ολοκλήρου από την Κίνα. Το ταξιδιωτικό λιανεμπόριο εξακολουθεί να αποτελεί μεγαλύτερη τροχοπέδη από το αναμενόμενο, αλλά και η ηπειρωτική Κίνα ενδεχομένως να είχε πτώση”, σημείωσε ο Monteyne. “Μέχρι τώρα, η L’Oreal ήταν πάντα σε θέση να βρει κάποιο καυτό σημείο ανάπτυξης σε όλο τον κόσμο για να αντισταθμίσει την αδυναμία σε έναν άλλο τομέα”, πρόσθεσε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- HΠΑ: Σε χαμηλό δύο ετών το εμπορικό έλλειμμα τον Ιούνιο
- Τραμπ: Οι δασμοί στα φαρμακευτικά προϊόντα θα μπορούσαν τελικά να φτάσουν έως και 250%
- Reuters: Ο Πούτιν δεν θα ενδώσει στο τελεσίγραφο Τραμπ
- Τραμπ στο CNBC: Ρώτησα τον Μπέσεντ και δεν θέλει να γίνει πρόεδρος της Fed
- BP: Η αύξηση της προσφοράς πετρελαίου εκτός ΟΠΕΚ θα σταματήσει το 2026
- Πειρατεία: Ποινικό αδίκημα η πρόσβαση των απλών χρηστών – Πρόστιμα από 750 ευρώ
- ΑΑΔΕ: Κωδικοποίηση των απαλλαγών στα τελωνεία για διπλωματικές και προξενικές αρχές
- Αυτοψίες σε 62 κτίρια πυρόπληκτων περιοχών – 5 «κόκκινα» στο Κρυονέρι
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις