Στα 3,6 δισ. δολάρια τα EBITDA, από 839 εκατ. δολάρια το δ΄τρίμηνο του 2023
Ισχυρά κέρδη που αγγίζουν το 10% σημειώνει την Πέμπτη η μετοχή της Maersk, καθώς ο παγκόσμιος κολοσσός στην μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών για τις επιδόσεις του στο δ’ τρίμηνο του 2024.
Ειδικότερα, η μετοχή της δανέζικης εταιρείας ενισχύονται κατά 9,55% στις συναλλαγές της Πέμπτης στο Χρηματιστήριο της Κοπεγχάγης, μετά τις ανακοινώσεις του ναυτιλιακού γίγαντα.
Η Maersk ανέφερε EBITDA ύψους 3,6 δισ. δολαρίων για το δ’ τρίμηνο του 2024, από 839 εκατ. δολάρια ένα χρόνο πριν, ανεβάζοντας τα συνολικά EBITDA για το 2024 στα 12,1 δισ. δολάρια, τη στιγμή που αναλυτές σε δημοσκόπηση της LSEG ανέμεναν κέρδη προ τόκων, φόρων, αποσβέσεων και αποσβέσεων ύψους 7,4 δισ. δολαρίων
Για το τρέχον έτος, η Maersk αναμένει ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της κατά 4% καθώς και ότι τα υποκείμενα EBITDA θα διαμορφωθούν μεταξύ 6 δισ. και 9 δισ. δολαρίων, ενώ τονίζεται πως η αβεβαιότητα που υπάρχει στον κλάδο της ναυτιλίας παγκοσμίως ενδέχεται να επηρεάσει τα μεγέθη της εταιρείας για το 2025.
Οι γεωπολιτικές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένων των απειλών του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει δασμούς στους κορυφαίους εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ και της κατάστασης που διαμορφώνεται στη ναυτιλιακή οδό της Ερυθράς Θάλασσας, θα επηρεάσουν τα έσοδα της Maersk.
«Ο κατάλογος των γεωπολιτικών πιέσεων στις αλυσίδες εφοδιασμού συνεχίζει να διευρύνεται με την αβεβαιότητα γύρω από τους αυξημένους δασμούς στις εισαγωγές των ΗΠΑ, καθώς και τους αυστηρότερους ελέγχους εξαγωγών σε κρίσιμα αγαθά, τις κυρώσεις και το ανανεωμένο ενδιαφέρον για τις βιομηχανικές πολιτικές» ανέφερε η Maersk στην ανακοίνωσή της.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζει το σωματείο στον σιδηρόδρομο μετά την απόλυση Γενιδούνια
- Μεντβέντεφ για συμφωνία ΗΠΑ-Ουκρανίας για ορυκτά: Ο Τραμπ ανάγκασε το Κίεβο να πληρώσει
- Βολές Μανιατάκη για τις διαδικασίες που ακολουθεί η Βουλή για Τέμπη
- Επιστολή Ευρωβουλευτών σε Μητσοτάκη για το ρόλο Ελλήνων εφοπλιστών στη διακίνηση ρώσικου πετρελαίου
- Κάλπες για δήμους, βαρόμετρο για τα κόμματα, στο Ηνωμένο Βασίλειο
- ΕΥΔΑΠ: Σε αναμονή για τις αναπροσαρμογές στα τιμολόγια και για τον διαγωνισμό για τους νέους υδρομετρητές
- Οι πρώτες αντιδράσεις μετά τη συμφωνία των ΗΠΑ για τα ορυκτά της Ουκρανίας
- Ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων γιόρτασε τα 100 χρόνια του κλάδου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις