Ήταν ενεργός μέχρι και την τελευταία στιγμή, σκηνοθετώντας αστυνομική σειρά στην ΕΡΤ
Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 74 ετών, πριν από λίγες ώρες, το βράδυ της Τετάρτης, ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης, ο οποίος νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο “Υγεία”, με πολλά προβλήματα υγείας.
Ο Μανούσος Μανουσάκης γεννήθηκε στις 14 Ιανουαρίου του 1950 στην Αθήνα και, εκτός από διακεκριμένος σκηνοθέτης, ήταν παραγωγός και συγγραφέας. Σπούδασε σκηνοθεσία στη Σχολή Κινηματογράφου του Λονδίνου (London Film School) και ξεκίνησε την καριέρα του στον κινηματογράφο τη δεκαετία του 1970. Μία από τις πρώτες του ταινίες ήταν ο “Βαρθολομαίος” το 1973, στην οποία ανέλαβε το σενάριο, τη σκηνοθεσία και την παραγωγή.
Η ταινία απέσπασε ειδική μνεία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαν Ρέμο του 1973, αλλά στην Ελλάδα απαγορεύτηκε από τη χούντα. Η ταινία αυτή προβλήθηκε και σε κινηματογράφο της Θεσσαλονίκης το 1973 (οδός Βασ. Όλγας και οδός Μαρτίου), οι ηθοποιοί στο σύνολό τους σχεδόν ήταν κάτοικοι του Χιλιομοδίου Κορίνθιας, επίσης στην είσοδο του κινηματογράφου υπήρχε αστυνομικός της χούντας. Ακολούθησαν κι άλλες κινηματογραφικές παραγωγές όπως το “Άρχοντες” το 1978, “Η σκιάχτρα” το 1985, ενώ συμμετείχε στις ταινίες “Σουβλίστε τους! Έτσι θα πάρουμε το κουραδόκαστρο” και “Το τραγούδι της επιστροφής”, όπου είχε παρουσία ως ηθοποιός.
Η τηλεοπτική πορεία
Στη δεκαετία του 1980, ο Μανουσάκης στράφηκε στην τηλεόραση, σκηνοθετώντας σειρές όπως οι “Καλλικαντζαροδουλειές” (1985-1986), “Μικρογραφίες” (1986-1987) και “Τα καλύτερά τους χρόνια” (1989). Το όνομά του Μανουσάκη έχει συνδυαστεί με τη σκηνοθεσία και παραγωγή ελληνικών τηλεοπτικών σειρών στην ιδιωτική τηλεόραση από τις αρχές του 1990 μέχρι σήμερα. Έγινε, δε, ευρύτερα γνωστός τη δεκαετία του 1990 με δραματικές σειρές που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία, όπως οι “Ψίθυροι Καρδιάς”, “Άγγιγμα Ψυχής”, “Μη μου λες αντίο”, “Τμήμα Ηθών” και “Η αγάπη ήρθε από μακριά”.
Ο Μανουσάκης εργάζονταν μέχρι και την τελευταία στιγμή, καθώς σκηνοθετούσε για λογαριασμό της ΕΡΤ, την αστυνομική σειρά ”Το Δίχτυ”, η οποία προβάλλεται αυτές τις ημέρες.
Είχε όμως παρουσία και στο σινεμά, έχοντας υπογράψει σκηνοθετικά τις ταινίες “Παραλάβατε διορισμόν” το 1996, “Κόκκινος δράκος” το 1998 και “Ουζερί Τσιτσάνης” το 2015.
Ο Μανούσος Μανουσάκης ήταν παντρεμένος με τη σύζυγό του, Μαρία, στενή συνεργάτιδά του και στη δουλειά, από το 1975, με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά: τον Μανόλη και την Κλεώνη-Δέσποινα. Η κόρη του, Κλεώνη, είναι καλλιτέχνης με σπουδές στις καλές τέχνες και μεταπτυχιακό στις Διαδραστικές Τηλεπικοινωνίες. Ο γιος του, Μανόλης, είναι συνθέτης και ζει μόνιμα στο Βερολίνο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μέχρι την κατανάλωση στα McDonald’s επηρέασε η πολιτική Τραμπ
- Επίθεση χάκερ και στα Harrods – Τρίτη βρετανική αλυσίδα που δέχτηκε κυβερνοεπίθεση
- Καρυστιανού κατά Κασσελάκη για δηλώσεις του για τα αίτια της πυρόσφαιρας
- Καιρός: Σε άνοδο η θερμοκρασία
- Αποχωρούν ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου και ο αναπληρωτής του
- Κικίλιας: Καμία αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων της ακτοπλοΐας
- Ξανά για δύο κράτη στην Κύπρο μιλάει ο Ερντογάν
- Υπεγράφη η Υπουργική Απόφαση για τον διεθνή διαγωνισμό έρευνας υδρογονανθράκων νοτίως της Πελοποννήσου και της Κρήτης
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις