Με κέρδη έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς κατάφερε να σπάσει τον τετραήμερο πτωτικό κύκλο και να ανακτήσει τη στήριξη των 628-630 μονάδων, χωρίς όμως να καταφέρει να δώσει το μήνυμα μιας ισχυρής αντίδρασης με αυξημένο τζίρο.
Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,03% στις 635,84 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 627,03 μονάδων (+0,37%) και 638,02 μονάδες (+1,38%). Ο τζίρος ανήλθε στα 29,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 13,2 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων συναλλαγών διακινήθηκαν 66 χιλ. τεμάχια.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,96%, στις 1.523,25 μονάδες, ενώ στο +0,31% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 833,49 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,40% στις 329,72 μονάδες.
Στο ταμπλό τώρα, η Τέρνα Ενεργειακή στο τέλος της συνεδρίασης έκανε το άλμα φτάνοντας στο +4,42%, με τις ΔΕΗ, Alpha Bank, ΕΥΔΑΠ, Μυτιληναίο και Εθνική να την ακολουθούν με κέρδη που ξεπέρασαν το 2%. Άνω του 1% ήταν η άνοδος σε ΓΕΚ Τέρνα, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΧΑΕ και Βιοχάλκο.
Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Titan, Motor Oil, Eurobank, ΟΤΕ, Σαράντης, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ, Aegean και Coca Cola, ενώ ο Ελλάκτωρ έκλεισε χωρίς μεταβολή. Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη οι Λάμδα, ΑΔΜΗΕ, Jumbo, Πειραιώς και Φουρλής, χωρίς όμως καμία να κινηθεί με απώλειες άνω του 1%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Έργα και ημέρες Metlen (Μυτιληναίος) στην Αχλάδα Φλώρινας με το λιγνίτη και ο περίεργος ρόλος του δημοσίου
- Η κοινότητα της Ουκρανίας ζητά τέλος στον πόλεμο -Πορεία από τα Προπύλαια στο Σύνταγμα (video)
- Θεοδωρικάκος: Έγκριση 400 εκατ. ευρώ από την Κομισιόν για τη βαριά βιομηχανία και αυτάρκεια στην παραγωγή χαρτιού
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έβγαλαν αντίδραση στους νέους δασμούς Τραμπ
- ΟΠΕΚΕΠΕ: «Απαλλακτικό» το πόρισμα ΝΔ για Βορίδη και Αυγενάκη – Η αντιπολίτευση ζητά προκαταρκτική
- Y/KNOT Invest: Πώληση της Kiriacoulis France SARL έναντι συμβολικού τιμήματος
- Νέα Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μακράς διαρκείας στον αυτοκινητόδρομο ΑΘΕ
- «Red Code» στον Έβρο: Εικόνες απόλυτης καταστροφής από τις πλημμύρες (video)
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





