Δυναμική ήταν επαναφορά από την ανάπαυλα του Πάσχα των Καθολικών για το χρηματιστήριο Αθηνών, αφού έκλεισε σήμερα με σημαντικά κέρδη και ισχυρή ώθηση από επιλεγμένους τίτλους, αν και η συναλλακτική δραστηριότητα παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα κυρίως λόγω της εποχικότητας.
Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 3,44% στις 628,19 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 608,77 μονάδων (+0,24%) και 628,19 μονάδες (+3,44%). Ο τζίρος ανήλθε στα 50,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 34,7 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων συναλλαγών διακινήθηκαν 111 χιλ. τεμάχια.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 2,95%, στις 1.527,83 μονάδες, ενώ στο +4,33% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 851,99 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,76% στις 368,16 μονάδες.
Στο ταμπλό τώρα, τη μεγάλη διαφορά έκανε το +20,73% του Ελλάκτωρ, αλλά και το +11,11% της Aegean, οι οποίες ηγήθηκαν της ανόδου. Άλμα 9,86% έκανε και η Βιοχάλκο, με τον Titan στο τέλος, από αρνητικό πρόσημο να κλείνει στο +9,82%. Τα κέρδη σε Σαράντη και ΕΥΔΑΠ ξεπέρασαν το 6%, ενώ εκείνα των ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίου και Jumbo το 4%.
Άνω του 3% ήταν η άνοδος σε CocaCola, Τέρνα Ενεργειακή, ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια, Λάμδα και MotorOil, ενώ άνω του 2% σε ΑΔΜΗΕ, ΕΧΑΕ και Φουρλή. Τα κέρδη σε ΟΛΠ, Πειραιώς και AlphaBank περιορίστηκαν λίγο πάνω από το 1%, ενώ κάτω του 1% ήταν εκείνα σε ΟΠΑΠ, Εθνική και ΟΤΕ. Χωρίς μεταβολή έκλεισε η Eurobank.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- CPI Α.Ε ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ - Οικονομική έκθεση CPI A.E. (2026,Ετήσιος ισολογισμός,Ενοποιημένη)-iXBRL
- ΝΑΚΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗ - Οικονομική έκθεση ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ Α.Β.Ε.Τ.Ε. (2026,Ετήσιος ισολογισμός,Ενοποιημένη)-iXBRL
- «Χωριάτικο»: Προφυλακίστηκε ο Άγγελος Γιαννακόπουλος
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Οι ισχυρές εταιρικές επιδόσεις έφεραν κέρδη – Στο επίκεντρο η ΕΚΤ
- Γκράβα: Ανοίγουν τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου τα σχολεία – Κλειστή η παροχή φυσικού αερίου
- KAFEA TERRA: Αύξηση τζίρου 17,7% στα 139,4 εκατ. ευρώ το 2025, αλλά μείωση κερδών 16,6%
- Δικηγορικοί Σύλλογοι κατά κυβέρνησης για τα «κόκκινα» δάνεια: «Προκλητική ρύθμιση υπέρ τραπεζών και funds»
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








