Με ένα άλμα που ξεπέρασε το 4% το χρηματιστήριο Αθηνών κατάφερε σήμερα να καλύψει σημαντικό έδαφος της πτώσης της προηγούμενης εβδομάδας, θέτοντας μάλιστα τις βάσεις για να αναιρέσει πλήρως τις απώλειες καθώς κατάφερε να διαπεράσει τις πρώτες αντιστάσεις που είχαν δημιουργηθεί τόσο στον γενικό δείκτη όσο και στον FTSE25.
Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 4,46% στις 676,91 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 653,70 μονάδων (+0,88%) και 676,91 μονάδες (+4,46%). Ο τζίρος ανήλθε στα 59,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 53,8 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων συναλλαγών διακινήθηκαν 298 χιλ. τεμάχια.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 4,73%, στις 1.642,25 μονάδες, ενώ στο +2,80% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 864,55 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 7,22% στις 377,21 μονάδες.
Στο ταμπλό τώρα, η Πειραιώς σημείωσε άλμα 9,81%, με τη ΔΕΗ, την Aegean και την Εθνική να την ακολουθούν με κέρδη που ξεπέρασαν το 8%. Στο +6,98% έκλεισε η AlphaBank, η ΓΕΚ Τέρνα ακολούθησε με το δικό της 6,87% και η CocaCola, η οποία ενέκρινε και το μέρισμα των 0,62 ευρώ, έκλεισε με άνοδο 6,44%. Άνω του 5% ήταν η άνοδος σε Eurobank, Titan και Βιοχάλκο και άνω του 4% σε MotorOil, Μυτιληναίο, Σαράντη και ΕΧΑΕ.
Ισχυρή ήταν η άνοδος και σε ΑΔΜΗΕ, Jumboκαι Φουρλή, αφού ξεπέρασε το 3%, με εκείνη των ΕΥΔΑΠ, ΟΠΑΠ, Λάμδα και Ελληνικά Πετρέλαια να ξεπερνά το 2%. Κέρδη άνω του 1% σημείωσαν οι ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή και ΟΛΠ, με τον Ελλάκτωρ να κλείνει τελικά αρνητικά, με απώλειες 1,28%, από το ενδοσυνεδριακό +4,44%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- CPI Α.Ε ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ - Οικονομική έκθεση CPI A.E. (2026,Ετήσιος ισολογισμός,Ενοποιημένη)-iXBRL
- ΝΑΚΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗ - Οικονομική έκθεση ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ Α.Β.Ε.Τ.Ε. (2026,Ετήσιος ισολογισμός,Ενοποιημένη)-iXBRL
- «Χωριάτικο»: Προφυλακίστηκε ο Άγγελος Γιαννακόπουλος
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Οι ισχυρές εταιρικές επιδόσεις έφεραν κέρδη – Στο επίκεντρο η ΕΚΤ
- Γκράβα: Ανοίγουν τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου τα σχολεία – Κλειστή η παροχή φυσικού αερίου
- KAFEA TERRA: Αύξηση τζίρου 17,7% στα 139,4 εκατ. ευρώ το 2025, αλλά μείωση κερδών 16,6%
- Δικηγορικοί Σύλλογοι κατά κυβέρνησης για τα «κόκκινα» δάνεια: «Προκλητική ρύθμιση υπέρ τραπεζών και funds»
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








