Σε ανοδική τροχιά κινήθηκε η χρηματιστηριακή αγορά στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς διατηρήθηκε το ανοδικό κλίμα των δύο τελευταίων συνεδριάσεων της περασμένης εβδομάδας, με τις τιμές των μετοχών να καταγράφουν ισχυρή άνοδο, με χαμηλό όμως τζίρο.
Η αγορά στρέφει την προσοχή της στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές και προεξοφλεί άμεση ολοκλήρωση της συμφωνίας.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 690,24 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 2,06%.
Στη διάρκεια των τριών τελευταίων ανοδικών συνεδριάσεων, έχει καταγράψει συνολικά άνοδο σε ποσοστό 7,31%, ο τραπεζικός δείκτης έχει ανακάμψει κατά 25,45%, ενώ η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς έχει ενισχυθεί κατά 2,7 δισ. ευρώ.
Ενδοσυνεδριακά, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 691,96 μονάδες, όταν σημείωνε κέρδη έως και 2,31%.
Η αξία των συναλλαγών υποχώρησε σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις και διαμορφώθηκε στα 45,35 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος των συναλλαγών ανήλθε στα 232.702.187 τεμάχια.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,66%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 3,15%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Πειραιώς (+13,89%), της Eurobank (+12,50%), της Alpha Bank (+10,66%), του ΟΠΑΠ (+7,67%), της ΕΧΑΕ (+6,22%), της ΔΕΗ (+5,68%), της Jumbo (+4,96%), της ΕΥΔΑΠ (+4,83%), της Viohalco (+4,29%) και της Εθνικής (+3,07%).
Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Coca Cola HBC (-4,70%), της Grivalia Properties (-1,44%), της Folli Follie (-0,99%), της Aegean Airlines (-0,43%) και της ΜΕΤΚΑ (-0,39%).
Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Τραπεζών (+8,33%), των Ταξιδιών (+6,52%), των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+5,58%) και της Υγείας (+5,56%).
Αντιθέτως, απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Τροφίμων (-4,69%) των Χημικών (-1,40%) και του Εμπορίου (-0,97%).
Ανοδικά κινήθηκαν 62 μετοχές,32 πτωτικά και10 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Attica Bank +20,00%, Sato (κο) +19,79%, Κέκροψ+18,83%, Πειραιώς +13,89% και Eurobank+12,50%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Ακρίτας -19,35%, Unibios -13,60%, Centic Συμμετοχών -12,50%, Pasal-11,59% και Επίλεκτος-10,00%
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΔΝΤ: Γερμανία, Ην. Βασίλειο και Γαλλία παραμένουν οι μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρώπης το 2026
- Επ. Κεφαλαιαγοράς: Ενέκρινε την αναθεώρηση σε 50%+1 μετοχή της δημόσιας πρότασης της Euronext στην ΕΧΑΕ
- Alpha Trust – Ανδρομέδα: Στα 12,845 εκατ. ευρώ το μετοχικό της κεφάλαιο
- Τραμπ: Απειλεί τώρα το BBC με αγωγή 1 δισ. δολαρίων
- Ευρωπαϊκές αγορές: Ο πιθανός τερματισμό του shutdown στις ΗΠΑ έφερε ισχυρά κέρδη
- Intralot: Καταβολή της αμοιβής παράστασης στους δικαιούχους ομολογιούχους
- Εβροφάρμα: Έναρξη προγράμματος αγοράς ίδιων μετοχών
- BusinessEurope: Μείωση έως 0,6% στο ΑΕΠ της ευρωζώνης το 2026 από τους δασμούς Τραμπ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








