Με σημαντικές απώλειες και αυξημένο τζίρο έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να υποκύπτει τελικά στις έντονες τραπεζικές πιέσεις που εκδηλώθηκαν με αφορμή την έκδοση του ομολογιακού Tier II της Πειραιώς, και να επιστρέφει στα γνώριμα εδάφη της συσσώρευσης των τελευταίων ημερών, μεταξύ 840 και 850 μονάδων.
Σήμερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 1,09% στις 844,00 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 841,18 μονάδων (-1,42%) και 856,19 μον. (+0,34%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 78,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 40 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 2,86 εκατ. τεμάχια.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 1,09%, στις 2.144,00 μονάδες, ενώ στο +0,50% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.308,06 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 2,24% στις 773,68 μονάδες.
Στο ταμπλό τώρα, η Εθνική έκλεισε με απώλειες 4,31%, με την Πειραιώς να “μαζεύει” στο τέλος στο -3,15%, από -7,95% ενδοσυνεδριακά. Άνω του 2% ήταν η πτώση σε ΟΛΠ, Cenergy και Ελλάκτωρ, ενώ άνω του 1% ήταν σε ΔΕΗ, Alpha Bank, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Ελληνικά Πετρέλαια, Φουρλής, Eurobank, Motor Oil και Τέρνα Ενεργειακή.
Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Coca Cola, ΟΤΕ, ΕΧΑΕ, Λάμδα, Μυτιληναίος και Jumbo, με τον ΑΔΜΗΕ να κλείνει χωρίς μεταβολή. Στον αντίποδα, μικρά κέρδη σημείωσαν οι Aegean και Σαράντης, με τη Βιοχαλκο να κλείνει στο +1,65% και τον Τιτάνα στο +4,01%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Nvidia: Η ώρα της κρίσης στη Wall Street – Τα αποτελέσματα που θα κρίνουν το AI ράλι
- Το παρασκήνιο της επίσκεψης του διευθυντή της CIA στη Ρωσία: Τι έγινε με Πούτιν
- Συναγερμός για το super El Niño: Φόβοι για αλυσιδωτές κρίσεις σε όλο τον κόσμο
- Πέθανε ο Τιμ Κάρι, γνωστός και από το «Μόνος στο Σπίτι 2»
- Κεραμέως για Τσίπρα: Περιέκοψε χιλιάδες συντάξεις χηρείας και τώρα εγκαλεί την κυβέρνηση
- AUSTRIACARD HOLDINGS AG - Οικονομική έκθεση AUSTRIACARD HOLDINGS AG (2026,Εξαμηνιαία,Ενοποιημένη)
- Ροδούλα: Έτοιμάζει επένδυση 41 εκατ. ευρώ με συμμετοχή επενδυτικού fund
- United Airlines: Η μεγάλη αλλαγή στην οικονομική θέση
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








