Εργο συνολικού προϋπολογισμού 3.242.562,74 ευρώ
Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Παπαθανάση, εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή», του ΕΣΠΑ 2021-27, η Β’ φάση του έργου «Εξωτερικά Δίκτυα Ύδρευσης Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Θήρας» και συμπληρωματικά Δίκτυα Ύδρευσης, συνολικού προϋπολογισμού 3.242.562,74 ευρώ.
Οι παρεμβάσεις αφορούν στην δημιουργία ενός συστήματος διαχείρισης και τηλε-εποπτείας του υδρευτικού συστήματος, καθώς και σε στοχευμένη επέκταση εξωτερικών δικτύων ύδρευσης (νέες δεξαμενές, νέα αντλητικά συγκροτήματα, νέοι αγωγοί) με στόχο την κάλυψη των οικισμών Ημεροβίγλι, Οία, Φηρά, την περιοχή Μύλων Βουρβούλου, το Τμήμα Εμπορείου, το Ακρωτήρι – Φάρος και το Τμήμα της Μεσαριάς.
Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την Σαντορίνη, καθώς συνθήκες όπως οι ιδιαίτερα χαμηλές βροχοπτώσεις, η τουριστική κίνηση, η δυσανάλογα αυξανόμενη ζήτηση πόσιμου νερού σε σχέση με την αύξηση του πληθυσμού, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες, οι σημαντικές απώλειες του δικτύου ύδρευσης και η υπερεκμετάλλευση των υπόγειων νερών, που δημιουργούν συνθήκες υφαλμύρυνσης, κάνουν επιτακτική την ανάγκη εκσυγχρονισμού του υφιστάμενου δικτύου ύδρευσης στο νησί.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Εμφιαλωμένα νερά: Ανακατεύεται η τράπουλα με νέα προϊόντα, αλλάγες προσώπων, επενδύσεις και εξαγορές εν όψει καύσωνα
- Συναγερμός στην Εύβοια: Μήνυμα 112 για τη φωτιά στον Αλμυροπόταμο, εκκενώνονται Μεσοχώρια και Ραπταίοι
- Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Άνω Αλμυρή και Αγγελόκαστρο στην Κορινθία
- Επένδυση εκσυγχρονισμού στην ΕΛΒΙΟΜΕΞ για παραγωγή επαγγελματικών πλυντηρίων
- Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην Άνω Αλμυρή Κορινθίας
- Φωτιά τώρα στο Αγγελόκαστρο Κορινθίας
- Φωτιά σε δάσος στην περιοχή Αλμυροπόταμος στην Κάρυστο
- Το Ιράν κλείνει ξανά τα Στενά του Ορμούζ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








