Με ήπια άνοδο έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά, ενώ αυξημένος παρουσιάστηκε και ο τζίρος (ο υψηλότερος των 12 τελευταίων συνεδριάσεων).
Υπεραπέδωσαν οι μετοχές της Εθνικής, του ΟΠΑΠ και του ΟΤΕ.
O Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 670,69 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,54%.
Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 673,28 μονάδες (+0,93%) και κατώτερη τιμή στις 661,78 μονάδες (-0,80%).
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 41,325 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 194.520.197 τεμάχια.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,92%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,01%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Εθνικής (+4,55%), του ΟΠΑΠ (+2,83%), του ΟΤΕ (+2,73%), της Alpha Bank (+1,74%), της ΕΧΑΕ (+1,63%) και των ΕΛΠΕ (+1,35%).
Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές του ΟΛΠ (-3,46%), της Πειραιώς (-2,33%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-2,23%), της Aegean Airlines (-2,10%) και της Grivalia Properties (-1,96%).
Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (+2,73%), των Τραπεζών (+2,19%) και των Ταξιδιών (+2,05%).
Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Ασφαλειών (-2,74%), των Χημικών (-2,18%) και της Ακίνητης Περιουσίας (-1,19%).
Ανοδικά κινήθηκαν 45 μετοχές, 41 πτωτικά και 19 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: ΣΕΛΟΝΤΑ +10,00%, Αγροτικός Οίκος Σπύρου +9,92%, Ειδησεοφωνική Ελλάς+9,50%, Σωληνουργεία Κορίνθου +8,65% και Mermeren +7,41%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Audiovisual -29,55%, Βιοτέρ -20,00%, Προοδευτική -19,28%, Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης -14,95% και Nexans -10,00%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Eπενδύσεις στο κοτόπουλο από Νιτσιάκο μέχρι Marks & Spencer, λόγω ακρίβειας στο μοσχάρι
- Εταιρεία εκτελωνισμού από το γιο του πρώην υπουργού Σάββα Τσιτουρίδη
- Έκρηξη στην παράλληλη απασχόληση: Πάνω από 3,1 εκατ. δουλειές για 2,8 εκατ. μισθωτούς
- Έργα και ημέρες Metlen (Μυτιληναίος) στην Αχλάδα Φλώρινας με το λιγνίτη και ο περίεργος ρόλος του δημοσίου
- Η κοινότητα της Ουκρανίας ζητά τέλος στον πόλεμο -Πορεία από τα Προπύλαια στο Σύνταγμα (video)
- Θεοδωρικάκος: Έγκριση 400 εκατ. ευρώ από την Κομισιόν για τη βαριά βιομηχανία και αυτάρκεια στην παραγωγή χαρτιού
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έβγαλαν αντίδραση στους νέους δασμούς Τραμπ
- ΟΠΕΚΕΠΕ: «Απαλλακτικό» το πόρισμα ΝΔ για Βορίδη και Αυγενάκη – Η αντιπολίτευση ζητά προκαταρκτική
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





