Από σαράντα κύματα πέρασε σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών για να καταφέρει στο τέλος να γύρει την πλάστιγγα προς τα θετικά εδάφη, εντούτοις ο Οκτώβριος ολοκληρώθηκε με σημαντικές απώλειες που έφτασαν το 8,8%, καταγράφοντας τον τρίτο χειρότερο μήνα του έτους και διευρύνοντας τις απώλειες από την αρχή του 2020 στο 37,9%.
Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,81% στις 569,50 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 550,11 μονάδων (-2,62%) και 571,89 μονάδες (+1,23%). Ο τζίρος ανήλθε στα 59,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 50,2 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 2,3 εκατ. τεμάχια.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,49%, στις 1.329,42 μονάδες, ενώ στο +0,81% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 860,80 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,12% στις 236,10 μονάδες
Σε επίπεδο εβδομάδας, ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 6,99% ενώ σε επίπεδο μήνα η πτώση έφτασε το 8,8%, ο FTSE 25 υποχώρησε κατά 7,90%, ενώ ο τραπεζικός κλάδος έκλεισε με πτώση 14,02%.
Στο ταμπλό τώρα, ο Σαράντης κράτησε έως το τέλος το +4,06%, με τον Titan να κλείνει κατά 3,08% υψηλότερα. Άνω του 2% ήταν τα κέρδη σε ΕΧΑΕ, Βιοχάλκο και ΕΥΔΑΠ, ενώ άνω του 1% σε ΟΤΕ, Λάμδα, Motor Oil, ΔΕΗ, Μυτιληναίος, Ελλάκτωρ, Εθνική, Τέρνα Ενεργειακή και Ελληνικά Πετρέλαια.
Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι ΑΔΜΗΕ, Πειραιώς, Alpha Bank, Φουρλής και ΟΛΠ, ενώ στον αντίποδα, οι απώλειες σε Coca Cola, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα και Eurobank ξεπέρασαν το 1%. Η πτώση σε Aegean και Jumbo έφτασαν το 2,04%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Nvidia: Η ώρα της κρίσης στη Wall Street – Τα αποτελέσματα που θα κρίνουν το AI ράλι
- Το παρασκήνιο της επίσκεψης του διευθυντή της CIA στη Ρωσία: Τι έγινε με Πούτιν
- Συναγερμός για το super El Niño: Φόβοι για αλυσιδωτές κρίσεις σε όλο τον κόσμο
- Πέθανε ο Τιμ Κάρι, γνωστός και από το «Μόνος στο Σπίτι 2»
- Κεραμέως για Τσίπρα: Περιέκοψε χιλιάδες συντάξεις χηρείας και τώρα εγκαλεί την κυβέρνηση
- AUSTRIACARD HOLDINGS AG - Οικονομική έκθεση AUSTRIACARD HOLDINGS AG (2026,Εξαμηνιαία,Ενοποιημένη)
- Ροδούλα: Έτοιμάζει επένδυση 41 εκατ. ευρώ με συμμετοχή επενδυτικού fund
- United Airlines: Η μεγάλη αλλαγή στην οικονομική θέση
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








