Με ήπια πτώση έκλεισαν οι τιμές των μετοχών την Πέμπτη, καθώς απορροφήθηκαν οι αρχικές ισχυρές πιέσεις, μετά τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στην αγορά για καλές αποδόσεις των ελληνικών τραπεζών στα stress tests.
Υπεραπέδωσαν οι μετοχές της Πειραιώς, της ΕΧΑΕ και του ΟΠΑΠ, ενώ με σημαντικές απώλειες έκλεισαν οι μετοχές της MIG, των ΕΛΠΕ και της ΕΥΔΑΠ.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 990,04 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,37%.
Ενδοσυνεδριακά κινήθηκε σε εύρος διακύμανσης 32 μονάδων. Κατέγραψε ανώτερη τιμή μία «ανάσα» από τις 1.000 μονάδες, στις 998,71 μονάδες (+0,50%) και κατώτερη τιμή στις 966,88 μονάδες (-2,70%).
Η αξία των συναλλαγών μειώθηκε σημαντικά σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις και υποχώρησε κάτω από τα 100 εκατ. ευρώ, στα 87,10 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,14%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 1,01%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Πειραιώς (+2,46%), της ΕΧΑΕ (+2,35%), του ΟΠΑΠ (+2,04%), της Ιντραλότ (+0,76%) της ΜΕΤΚΑ (+0,45%) και του ΟΤΕ (+0,41%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της MIG (-4,12%), των ΕΛΠΕ (-2,97%), της ΕΥΔΑΠ (-2,78%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-2,72%), της Motor Oil (-2,59%), της Eurobank Properties (-2,55%), της Ελλάκτωρ (-2,52%) και της ΔΕΗ (-2,30%).
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Ταξιδιών (+1,91%), των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+0,76%) και των Τηλεπικοινωνιών (+0,41%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες του Πετρελαίου (-2,78%), των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-2,37%) και της Ακίνητης Περιουσίας (-2,12%).
Ανοδικά κινήθηκαν 47 μετοχές, 75 πτωτικά και 21 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: SATO +20,00%, ΣΙΔΜΑ +19,56%, Πήγασος +1935%, ΝΕΛ +15,79% και Lavipharm +11,82%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Compucon -19,51%, Προοδευτική -19,00%, Τηλέτυπος -12,03%, Νίκας -10,53% και Γαλαξίδι -10,00%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΦΑΓΕ, μία σπάνια επέτειος: 100 χρόνια από το πρώτο γαλακτοπωλείο της Αθήνας παραμένει οικογενειακή επιχείρηση
- Ιράν και Ομάν επιχειρούν να «ξεκλειδώσουν» τα Στενά του Ορμούζ – Το σχέδιο στο τραπέζι
- Καταγγελία από τουρίστες: Οδηγός ταξί τους απείλησε για να πάρει 600 ευρώ
- Κίνα: Γιατί οι δεσμοί με το Ιράν δεν είναι τόσο ισχυροί όσο φαίνονται
- Κρίση στη Θέουτα: Αλλάζει πολιτική η Ισπανιά – Τι αποφάσισε
- OpenAI εναντίον Nvidia: Έφτιαξε το δικό της AI chip
- Μυστική αποστολή στη Ρωσία: Τι γυρεύει στη Μόσχα ο διευθυντής της CIA
- Καναδάς: «Χτυπά» τις ΗΠΑ με δασμούς σε 700 προϊόντα – Τι μπαίνει στη λίστα
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








