Αγορές

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές, επηρεασμένες από τη διόρθωση που υπήρξε στον τραπεζικό και τεχνολογικό κλάδο, ενώ ανησυχίες προκαλούν και οι εξελίξεις με την Ελλάδα, σχετικά με το πρόγραμμα διάσωσης της.

Ειδικότερα, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 κατέγραψε άνοδο 0,24% στις 6.567 μονάδες, ο γερμανικός DAX υποχώρησε κατά 0,91% στις 9.292 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε με απώλειες 0,89% στις 4.190 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωσε πτώση 0,62% στις 335 μονάδες.

Στο ταμπλό, η ArcelorMittal κέρδισε 2,3%, μετά την ανακοίνωση ότι τα κέρδη τρίτου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 11%, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Επίσης, η εταιρεία με έδρα το Λουξεμβούργο αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για την κερδοφορία του έτους εξαιτίας της βελτιωμένης ζήτησης από τις αμερικανικές δραστηριότητές της.

Η Skanska σημείωσε κέρδη 3,7%, μετά τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα τρίτου τριμήνου. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι οι παραγγελίες της το τέταρτο τρίμηνο έχουν ξεπεράσει μέχρι στιγμής τις προσδοκίες της διοίκησης.

Κέρδη 2% και για την αντασφαλιστική Swiss Re, η οποία ανακοίνωσε αύξηση κερδών στα 1,23 δισ. δολάρια, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να μειωθούν στα 928,6 εκατ. δολάρια.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας αυξήθηκε κατά 1,4% τον Σεπτέμβριο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 2%. Επίσης, τον Σεπτέμβριο, οι εξαγωγές της χώρας κατέγραψαν άνοδο 5,5%, έπειτα από πτώση 5,8% τον Αύγουστο και οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 5,4%, έναντι πτώσης 1,3% τον Αύγουστο.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu