Αγορές

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Λαμβάνοντας ώθηση από τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα της Natixis και της Marks & Spencer, οι ευρωαγορές διέκοψαν σήμερα το διήμερο πτωτικό σερί, κλείνοντας με σημαντικά κέρδη.

Ειδικότερα, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 κατέγραψε άνοδο 1,32% στις 6.539 μονάδες, ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 1,62% στις 9.315 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε με κέρδη 1,88% στις 4.208 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωσε άνοδο 1,55% στις 336 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Natixis κέρδισε 2%, μετά την ανακοίνωση ότι τα κέρδη τρίτου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 10% στα 281 εκατ. ευρώ, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να μην ξεπεράσουν τα 275 εκατ. ευρώ.

Επίσης, στο +8,5% βρέθηκε η Marks & Spencer, η οποία ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του πρώτου εξαμήνου χρήσης αυξήθηκαν στα 268 εκατ. στερλίνες, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν ότι θα φτάσουν στα 253 εκατ. στερλίνες. Εξάλλου, η διοίκηση της εταιρείας εμφανίστηκε αισιόδοξη για την πορεία της κερδοφορίας στο σύνολο του έτους.

Σήμερα ανέκαμψε και η Banca Monte dei Paschi di Siena, η οποία απέτυχε στις πρόσφατες ασκήσεις αντοχής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, καταγράφοντας κέρδη 5,9%. Νωρίτερα υπήρξαν διαρροές ότι οι ενέργειες για την αύξηση κεφαλαίου ύψους 2,5 δισ. ευρώ πιθανότατα να είναι επιτυχείς.

Τέλος, η Hannover Re κέρδισε 1,4%. Η γερμανική εταιρεία αντασφαλίσεων ανακοίνωσε ότι τα κέρδη τρίτου τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 251 εκατ. ευρώ, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να φτάσουν στα 209 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, ο PMI υπηρεσιών υποχώρησε τον Οκτώβριο στις 52,3 μονάδες, την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν τον δείκτη στις 52,4 μονάδες. Επίσης, μεγαλύτερη των εκτιμήσεων ήταν και η πτώση που κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο. Συγκεκριμένα, υποχώρησαν κατά 1,3% έναντι πτώσης 0,8% που προέβλεπαν οι αναλυτές.

close menu