Η εταιρεία είναι εισηγμένη στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών και στοχεύει τα τελευταία χρόνια στις αγορές του εξωτερικού
Στην 28η GULFOOD International Trade Fair στο Ντουμπάι βρίσκονται από την Δευτέρα στελέχη της Mediterra, της εταιρείας που παράγει προϊόντα μαστίχας από τη Χίο με την επωνυμία Mastihashop. Στόχος η διείσδυση στις αγορές της Σαουδικής Αραβίας.
Η εταιρεία προωθεί στην συγκεκριμένη έκθεση όλο το πορτφόλιο των προϊόντων της, αλλά ειδικά ένα είναι αυτό που επιθυμεί να βάλει πιο δυναμικά στις αγορές της Μέσης Ανατολής, καθώς ταιριάζει και στις συνήθειες των κατοίκων: Το γιαούρτι σε σκόνη.
Πρόκειται για ένα νέο, πρωτοποριακό προϊόν, φτιαγμένο με τη μέθοδο της κρυοξήρανσης, το οποίο λανσαρίστηκε μόλις τον προηγούμενο Αύγουστο.
Κατά την εταιρεία, είναι μια καινοτόμα ιδέα, καθώς η σκόνη αφυδατωμένου αγελαδινού γιαουρτιού γίνεται γιαούρτι μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, δίνοντας στον καταναλωτή την ευκαιρία να το απολαύσει όπως και όπου εκείνος επιθυμεί.
Ήδη, σύμφωνα με όσα είχαν δηλώσει σε σχετική παρουσίαση τα στελέχη της εταιρείας, το συγκεκριμένο προϊόν προορίζεται για πώληση B2B σε επαγγελματίες της εστίασης και απευθύνεται ειδικά σε αγορές όπως αυτή της Μέσης Ανατολής.
Το γιαούρτι σε σκόνη είναι το δεύτερο προϊόν με τη μέθοδο της κρυοξήρανσης που παρουσιάζεται από την Mediterra και σύμφωνα με πληροφορίες από την εταιρεία, θα ακολουθήσουν και άλλα στο εγγύς μέλλον.

Στην ίδια σειρά περιλαμβάνονται φάβα και χούμους
Κατά όσα τονίζουν στελέχη της εταιρείας, πρόκειται για ένα προϊόν από το οποίο έχει μεν αφαιρεθεί όλη η υγρασία, προκειμένου να έχει ακόμα μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και να ‘’ταξιδεύει’’ παντού, ωστόσο, καταφέρνει να διατηρεί, παρά το ”ταξίδι” που κάνει, όλα τα θρεπτικά του συστατικά.
Σύμφωνα με τον CEO της Mediterra Γιάννη Μανδάλα, «η λογική των προϊόντων της εταιρείας πια είναι η διεθνής καριέρα, σε ξένες αγορές που είναι δύσκολο να φτάσουν και με στόχο να διαφοροποιηθούν από τον ανταγωνισμό».
Σημειώνεται ότι η Mediterra είναι εισηγμένη εταιρεία εδώ και χρόνια στην Εναλλακτική αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών και μεταποιεί την πρώτη ύλη την οποία παράγει ο Συνεταιρισμός Μαστίχας Χίου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ευρωπαϊκές αγορές: Στο «κόκκινο» οι δείκτες με πιέσεις στις τράπεζες
- Η Ελλάδα πιο κοντά με την Ινδία από την συνεργασία Aegean – IndiGo
- Έρευνα Ferryhopper: Τουριστική «βασίλισσα» του καλοκαιριού η Πάρος με +45% αύξηση εισιτηρίων
- H CrediaBank για την εξαγορά της HSBC Μάλτας έναντι 200 εκατ. ευρώ
- Noval Property: Στα 11 εκατ. ευρώ η λειτουργική κερδοφορία το α΄εξάμηνο, αυξημένη κατά 17%
- HSBC Μάλτας: Ανακοίνωσε συμφωνία πώλησης στην CrediaBank S.A. (πρώην Attica Bank)
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στις 23 Σεπτεμβρίου ξεκινά η δημόσια προσφορά για το ομόλογο
- Aegean: Στα 47,9 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το α΄εξάμηνο, αυξημένα κατά 109%
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις