Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι τιμές των μετοχών στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, στον απόηχο των χθεσινών άκαρπων διαπραγματεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών. Όμως περιορίστηκαν μερικώς οι μεγάλες αρχικές απώλειες, οι οποίες ξεπερνούσαν το 7%.
Στο στόχαστρο των πωλητών βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές . O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 738,25 μονάδες σημειώνοντας πτώση 4,68%.
Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 717,10 μονάδες (-7,41%).
Στη διάρκεια των δύο τελευταίων πτωτικών συνεδριάσεων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης καταγράφει συνολική πτώση 10,32%
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 99,720 εκατ. ευρώ .
Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς μειώθηκε κατά 2,2 δισ. ευρώ σε σχέση με τη συνεδρίαση της Παρασκευής.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 4,49%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 3,77%.
Με πτώση έκλεισαν όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι μετοχές της Πειραιώς (-12,17%), της ΕΥΔΑΠ(-9,47%), της Alpha Bank(-9,03%), της ΕΧΑΕ(-7,14%), της Eurobank(-6,87%), του ΟΤΕ (-5,84%), της Εθνικής (-5,71%), της Ελλάκτωρ(-5,17%), της Viohalco(-5,00%) και της Folli Follie(-4,66%).
Από τους επιμέρους μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε μόνο ο δείκτης των Χημικών (+3,23%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Τραπεζών (-7,98%), των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-7,65%), της Υγείας (-6,90%), των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-6,21%), των Τηλεπικοινωνιών (-5,84%) και των Κατασκευών (-5,46%).
Ανοδικά κινήθηκαν 25 μετοχές, 94 πτωτικά και 12 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Sato+18,92%, ΝΕΛ+16,67%, Προοδευτική+13,00%, Πήγασος+11,11% και Αττικές Εκδόσεις +9,94%
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Ανδρομέδα -26,92%, ΑΕΓΕΚ(κο) -20,00%, Ελληνικά Καλώδια -20,00%, Δούρος -19,80% και ΣΕΛΟΝΤΑ-19,57%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- New York College: Από τα αμφιθέατρα σε χαρτοφυλάκιο ακινήτων 6,17 εκατ. ευρώ
- Motor Oil: Άλμα κερδοφορίας στο εξάμηνο, EBITDA άνω του 1 δισ. ευρώ και καθαρά κέρδη 689 εκατ. ευρώ
- ΦΑΓΕ, μία σπάνια επέτειος: 100 χρόνια από το πρώτο γαλακτοπωλείο της Αθήνας παραμένει οικογενειακή επιχείρηση
- Ιράν και Ομάν επιχειρούν να «ξεκλειδώσουν» τα Στενά του Ορμούζ – Το σχέδιο στο τραπέζι
- Καταγγελία από τουρίστες: Οδηγός ταξί τους απείλησε για να πάρει 600 ευρώ
- Κίνα: Γιατί οι δεσμοί με το Ιράν δεν είναι τόσο ισχυροί όσο φαίνονται
- Κρίση στη Θέουτα: Αλλάζει πολιτική η Ισπανιά – Τι αποφάσισε
- OpenAI εναντίον Nvidia: Έφτιαξε το δικό της AI chip
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







