Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κάνει άλμα 4,6% στις 24.005 μονάδες
Ράλι στο άνοιγμα στις ευρωαγορές μετά την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν και το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ και τους επενδυτές να αισιοδοξούν πώς ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή οδεύει προς το τέλος του μετριάζοντας τις επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κάνει άλμα 4,6% στις 24.005 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE100 κερδίζει 2,52% στις 10.609 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC ανεβαίνει 4,03% στις 8.227 μονάδες.
Στο Μιλάνο ο ΜΙΒ καταγράφει μεγάλη άνοδο 3,84% στις 47.131 μονάδες και στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κινείται ανοδικά 3,53% στις 18.064 μονάδες.
Στο Χρηματιστήριο Αθηνών ο Γενικός Δείκτης ίπταται καταγράφοντας κέρδη 5,07% στις 2.253 μονάδες. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι τράπεζες με άλλμα 8% ενώ τημεγαλύτερη πτώση οι μετοχές των διυλιστηρίων, καθώς υποχωρούν οι διεθνείς τιμές πετρελαίου και μειώνονται τα περιιθώρια διύλισης.
Ενδεικτικά αναφέρονται οι μεταβολές ορισμένων μετοχών:
Aktor +4.64%
Allwyn -0,3%
Cenergy +5.85%
Credia +5,79%
Metlen +5,55%
Titan +5,92%
Alpha Bank +8,9%
Aegean +7,26%
VIOHALCO +6,13%
ΓΕΚ Τέρνα +4,96%
ΔΑΑ 3,39%
ΔΕΗ +1%
Coca Cola HBC +3,7%
ΕΛΑΚΤΩΡ +4%
Ελληνικά Πετρέλαια -1,31%
Εθνική Τράπεζα +6,84%
ΕΥΔΑΠ +2,61%
eurobank 8,24%
ΕΧΑΕ +0,57%
Lamda +3,63%
Μοτοροιλ -3,69%
Jumbo +2,97%
OTE +2,31%
Τράπεζα Πειραιώς +8,68%
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανέβαλε τα προγραμματισμένα πλήγματα σε ιρανικές υποδομές, σε αυτό που χαρακτήρισε «διπλής όψης εκεχειρία», ενώ το Ιράν συμφώνησε να ανοίξει εκ νέου το Στενό του Ορμούζ για δύο εβδομάδες, με τη διέλευση να γίνεται σε συντονισμό με τις ένοπλες δυνάμεις του.
Λάβαμε μια πρόταση 10 σημείων από το Ιράν και πιστεύουμε ότι αποτελεί μια λειτουργική βάση πάνω στην οποία μπορούμε να διαπραγματευτούμε, έγραψε στο Truth Social ο Τραμπ. Θέτει ωστόσο όρο να ανοίξουν τα Στενά του Ορμούζ.
Το Ισραήλ έχει συμφωνήσει επίσης να αναστείλει την εκστρατεία βομβαρδισμών του ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις, δήλωσε αξιωματούχος στο CNN.
Από την πλευρά του, το Ιράν δηλώνει ότι πέτυχε μεγάλη νίκη και ανάγκασε τις ΗΠΑ να αποδεχτούν το σχέδιο 10 σημείων, σύμφωνα με δήλωση του Ανώτατου Συμβουλίου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ανοιξε η πλατφόρμα για το Πόθεν Εσχες με προθεσμία υποβολής έως τις 3 Νοεμβρίου
- Άνοδος στα κρατικά ομόλογα στην έναρξη της εβδομάδας καθώς υποχωρεί το πετρέλαιο και ενισχύεται το γιεν
- Champions League: Ουνιόν ή Μπόντο-Γκλιμτ για τον Ολυμπιακό και Καϊράτ ή Λέφσκι για την ΑΕΚ
- Το Ιράν ανεβάζει την πίεση και ποντάρει στη φθορά της Ουάσινγκτον
- Αισθητή υποχώρηση στις διαρρήξεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση
- Έκρηξη στην κινεζική αγορά καταναλωτικών δανείων το 2025
- Στα πύρινα μέτωπα η Δυτική Αττική – Κρίσιμη μάχη σε Κανδήλι και βορειοανατολικά της Ψάθας
- ΠΡΟΝΤΕΑ Α.Ε.Ε.Α.Π. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









