Εκτονώνονται οι πιέσεις αφού το Ισραήλ δεν βομβάρδισε εγκαταστάσεις αργού πετρελαίου στο Ιράν
Οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου υποχωρούν σημαντικά έως 5% το πρωί της Δευτέρας εβδομάδας αφού τα ισραηλινά πλήγματα εναντίον στόχων στο Ιράν απέφυγαν τις εγκαταστάσεις αργού πετρελαίου.
Η τιμή του ακατέργαστου πετρελαίου τύπου brent υποχώρησε στα 72,58 δολάρια το βαρέλι ενώ του αμερικανικού τύπου WTI υποχώρησε κάτω από τα 70 δολάρια, στα 68,58 δολάρια το βαρέλι.
Θυμίζουμε πως πριν εμπλακεί το Ιράν στον πόλεμο η τιμή του πετρελαίου στις αρχές Σεπτεμβρίου 2024 είχε ξανά κινηθεί χαμηλότερα από τα 70 δολάρια το βαρέλι, αλλά στη συνέχεια όταν ξεκίνησε η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ οι τιμές έφθασαν τα 81 δολάρια. Ωστόσο, μετά τα αντίποινα του Ισραήλ και το γεγονός ότι ο στρατός δεν βομβάρδισε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, εκτόνωσε τις πιέσεις στην τιμή με αποτέλεσμα η εβδομάδα να ξεκινήσει με έντονες πτωτική κίνηση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Vakko: Οι σκέψεις για άνοιγμα στην Ευρώπη και το κατάστημα στο Ελληνικό
- Συγκέντρωση της κατανάλωσης στα αστικά κέντρα, αύξηση ιδιωτικής ετικέτας και e-αγορών τον Οκτώβριο
- Αθ. Σαρόπουλος, Πρόεδρος Παραρτήματος Κ. Μακεδονίας ΓΕΩΤΕΕ: Στον αέρα η διαδικασία των πληρωμών
- VOLTON A.E.: Ανεστάλη η καταχώριση στο Γ.Ε.ΜΗ. λόγω μη εμπρόθεσμης δημοσίευσης των οικονομικών καταστάσεων
- Θρήνος για Γιασικεβίτσιους: Έφυγε από τη ζωή ο πατέρας της συζύγου του, Άννας Δούκα
- Βρυξέλλες: Στο Συμβούλιο των Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ ο Σ. Παπασταύρου και ο Ν. Τσάφος
- OΛME: Συμμετοχή στην πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 16 Δεκεμβρίου
- Γκιλφόιλ: “Μπορώ να ζήσω και να πραγματοποιήσω το αμερικανικό όνειρο μου εδώ, στην Αθήνα”
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








