Μέλη στην Ένωση Εκδοτών Διαδικτύου (ΕΝΕΔ) είναι πλέον τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ της Alter Ego Media (του Βαγγέλη Μαρινάκη) και της New Media Network Synapsis ΑΕ (του Χρήστου Ράπτη). Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:
«H ΕΝΕΔ με χαρά καλωσορίζει στους κόλπους της δύο νέα μέλη.
Τον Όμιλο Alter Ego Media ΑΕ με 7 ηλεκτρονικά μέσα (megatv.com, in.gr, tovima.gr, tanea.gr, vita.gr, imommy.gr, diakopes.gr), και τη New Media Network Synapsis ΑΕ με 3 ηλεκτρονικά μέσα (iefimerida.gr, bovary.gr, economistas.gr).
Η ΕΝΕΔ σήμερα αποτελεί τον μοναδικό θεσμικό φορέα εκπροσώπησης των εκδοτών ψηφιακών μέσων – περισσότερων πλέον από 60 sites- με σκοπό την ενδυνάμωση και την ενίσχυση της παρουσίας των ψηφιακών εκδοτών στην αγορά.
Το ΔΣ εκφράζει την ικανοποίησή του για τη δυναμική που αποκτά η Ένωση με τη συμμετοχή σε αυτή σημαντικών νέων μελών».
Οι δυο αυτές εγγραφές έχουν ένα «ειδικό βάρος» όχι μόνο για την ΕΝΕΔ, αλλά γενικότερα για τον Τύπο, καθώς το «χαρτί» των εφημερίδων ολοένα και βλέπει τις πωλήσεις να μειώνονται και η πάλαι ποτέ κραταιά Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών των Βλάχου, Λαμπράκη, Μπότση, Τεγόπουλου, Μπόμπολα, σήμερα φαντάζει… τοπικός σύλλογος.
Ως προς τον Βαγγέλη Μαρινάκη, το «βάρος» του στον ηλεκτρονικό Τύπο θα φανεί εντονότερο προσεχώς (κάνει ανασχεδιασμούς sites, προγραμματίζει καινούργια, βολιδοσκοπεί εξαγορές) και θα είναι καταλυτικό τόσο στην ενημέρωση, όσο και στο πολιτικό τοπίο.
Για τον Χρήστο Ράπτη, θα δείξει αν θα επαληθευτούν οι έντονες φήμες ότι «πουλάει» σε εφοπλιστές – μεγαλοεργολάβους ή όχι.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τζεφ Μπέζος για το θάνατο της μητέρας του: «Σ’ αγαπώ μαμά»
- Κίνα: Επιβράδυνση βιομηχανικής παραγωγής και λιανικών πωλήσεων
- Ουκρανική επίθεση στο ρωσικό λιμάνι Αστραχάν
- Συνεχίζει τις διακοπές ο Πρωθυπουργός στα Χανιά
- Συνεχίζεται η φωτιά στα Καμπιά της Χίου
- Το Σαββατοκύριακο οι απολογίες των τριων συλληφθέντων για τις φωτιές
- Δημήτρης Κοτσιφάκος: Ένας Έλληνας στο τιμόνι του Ritz Carlton στο Αμμάν
- H απίθανη σύμπτωση πίσω από την πιθανότερη διάδοχο της Αnne Wintour στη Vogue
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις