Επιχειρήσεις

Meta: Αύξηση εσόδων το β΄τρίμηνο και αισιόδοξο guidance

Ανακοίνωσε η εταιρεία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Αύξηση 11% στα έσοδα του β΄τριμήνου 2023 ανακοίνωσε η Meta, μαζί με την έκδοση ενός αισιόδοξου guidance για την πορεία των επιδόσεων της κατά το τρίτο τρίμηνο. Οι θετικές αυτές επιδόσεις ενίσχυσαν αμέσως τη μετοχή της στο after-hours trading της Wall Street κατά πάνω από 2%.

Τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 2,98 δολάρια ανά μετοχή, ήτοι βελτιωμένα σε σχέση με τις εκτιμήσεις που τα ανέμεναν στα 2,91 δολάρια.

Αναλόγως τα έσοδα της κινήθηκαν άνω του αναμενόμενου στα 32 δισ. δολάρια.

Όσον αφορά στην κίνηση των χρηστών της, δήλωσε πως οι ημερήσιοι ενεργοί χρήστες (DAUs) κινήθηκαν στα 2,04 δισεκατομμύρια και σε μηνιαία βάση (MAUs) στα 3 δισεκατομμύρια.

Τα διαφημιστικά έσοδα κινήθηκαν επίσης καλύτερα των εκτιμώμενων στα 31,72 δισ. δολάρια, παρά το γεγονός ότι διάφοροι αρνητικοί παράγοντες, μεταξύ τους και ο πόλεμος στην Ουκρανία, δημιούργησαν ένα κλίμα ανασφάλειας που επηρεάσε τις online διαφημίσεις.

Το πλέον ενθαρρυντικό είναι πως η ανοδική πορεία της μητρικής του Facebook θα συνεχιστεί με εκτιμώμενα έσοδα για το τρίτο τρίμηνο μεταξύ 32 και 34,5 δισ. δολαρίων. Οι αναλυτές στις εκτιμήσεις τους περίμεναν τον μέσο όρο των πωλήσεων τρίτου τριμήνου χαμηλότερα, ήτοι στα 31,3 δισ. δολάρια.

close menu