Μπορεί να επιτευχθεί εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ πριν την 1η Αυγούστου, τόνισε η πρόεδρος του Μεξικού
Η πρόεδρος του Μεξικού, Κλαούντια Σάινμπαουμ, απάντησε εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες πριν τεθούν σε ισχύ οι δασμοί 30% που ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ την 1η Αυγούστου, αλλά είπε ότι η κυριαρχία του Μεξικού δεν είναι διαπραγματεύσιμη, όπως μεταδίδει το Reuters.
«Είμαστε σαφείς ως προς το τι μπορούμε να συνεργαστούμε με τις ΗΠΑ και είμαστε σαφείς ως προς το τι δεν μπορούμε. Και υπάρχει κάτι που δεν αποτελεί ποτέ αντικείμενο διαπραγμάτευσης, ποτέ, και αυτό είναι η κυριαρχία της χώρας μας», δήλωσε η Sheinbaum στις 12 Ιουλίου.
«Πιστεύουμε, με βάση όσα συζήτησαν οι συνάδελφοί μας χθες, ότι θα καταλήξουμε σε συμφωνία με τις ΗΠΑ και ότι, φυσικά, θα επιτύχουμε καλύτερες συνθήκες», δήλωσε η Σάινμπαουμ.
Αλεχάντρο Σαντόβαλ, οικονομολόγος:
Ο Σαντόβαλ προειδοποίησε ότι μια πιθανή επαναδιαπραγμάτευση της Συμφωνίας Ελεύθερων Συναλλαγών της Βόρειας Αμερικής θα μπορούσε να καταστήσει πιο περίπλοκη την πρόσβαση των εταιρειών στις αγορές των ΗΠΑ .
«Δεδομένης της πιθανής επανενεργοποίησης μιας επαναδιαπραγμάτευσης της Συμφωνίας Ελεύθερων Συναλλαγών, είναι πιθανό οι εταιρείες που λαμβάνουν εμπορικά οφέλη για την εισαγωγή προϊόντων στις Ηνωμένες Πολιτείες από το Μεξικό βάσει της συνθήκης και με τα αντίστοιχα οφέλη, να πρέπει να πληρούν ορισμένες πολύπλοκες απαιτήσεις».
Μόνικα Αλεχάντρα, πολίτης:
«Είτε μας αρέσει είτε όχι, συνεχίζουμε να είμαστε και εξαρτόμαστε από τη γειτονική μας χώρα, τις Ηνωμένες Πολιτείες. Όλα αυτά ονομάζονται εθνικισμός, οι λέξεις που εκτιμώνται ιδιαίτερα για εμάς ως Μεξικανούς, οι οποίες μας έχουν διδάξει από την παιδική ηλικία την περίφημη κυριαρχία, τον σεβασμό, την εργασία, την αξιοπρέπεια, όλα αυτά που χάνουμε».
Φρανσίσκο Γαρσία, πολίτης:
«Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο κυβερνήσεων έχουν μετριάσει κάπως τις επιπτώσεις. Αλλά αν συνεχιστεί έτσι, θα έρθει η στιγμή που τελικά θα επηρεάσει το κόστος ζωής που έχουμε. Οι τιμές των προϊόντων θα αυξηθούν για πολλά πράγματα.»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΟΛΘ: Η Θεσσαλονίκη ενισχύει το ρόλο της ως εμπορευματική πύλη για τη Σερβία και τα Βαλκάνια
- Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Πτωτικό φινάλε με βαρίδι την τεχνολογία – Ισχυρές πιέσεις σε DAX και Euro Stoxx 50
- ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ΑΕ - Οικονομική κατάσταση ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ΑΕ (2026,Εννιαμηνιαία,Ενοποιημένη)
- FT: Η Αθήνα γίνεται πόλος έλξης για τους υπερπλούσιους – Ποιο είναι το τίμημα για τους κατοίκους της;
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. - ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
- Λέιν (ΕΚΤ): Η ταχεία εξάπλωση της Τεχνητής Νοημοσύνης δημιουργεί νέες πληθωριστικές πιέσεις
- CAPITAL CLEAN ENERGY CARRIERS CORP. - Οικονομική κατάσταση CAPITAL CLEAN ENERGY CARRIERS CORP. (2026,Εννιαμηνιαία,Ενοποιημένη)
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








