Eπίσκεψη του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Κώστα Κατσαφάδου - Ιδιαίτερη έμφαση στις περιοχές Σιδάρι, Καρουσάδες και Βελονάδες, όπου οι καταστροφές είναι εκτεταμένες
Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, Κώστα Κατσαφάδου, αρμόδιου για την Κρατική Αρωγή, στην Κέρκυρα, όπου πραγματοποιήθηκε σειρά αυτοψιών και ευρεία σύσκεψη με τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και της Δημοτικής Αρχής Βόρειας Κέρκυρας, μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το νησί.
Κατά την αυτοψία στις πληγείσες περιοχές, ο υφυπουργός διαπίστωσε το εύρος των ζημιών σε κατοικίες και επιχειρήσεις. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις περιοχές Σιδάρι, Καρουσάδες και Βελονάδες, όπου οι καταστροφές είναι εκτεταμένες, με τον μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας να συνεχίζει τις επιχειρήσεις άρσης εμποδίων και αποκατάστασης της προσβασιμότητας.
Στη σύσκεψη που ακολούθησε, επιβεβαιώθηκε η ανάγκη άμεσης ενεργοποίησης των διαδικασιών αποκατάστασης και αποζημίωσης των πολιτών, καθώς και ο πλήρης συντονισμός Περιφέρειας, Δήμου και υπουργείου.
Κεντρικό θέμα της σύσκεψης αποτέλεσε η διαδικασία καταγραφής των ζημιών και η ταχεία υποβολή των στοιχείων των πληγέντων. Ο Γενικός Γραμματέας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών & Κρατικής Αρωγής, Πέτρος Καμπούρης, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής της ΔΑΕΦΚ, Γιάννης Παυλής, τόνισαν ότι η πλήρης και ορθή συμπλήρωση των φακέλων, σε συνδυασμό με την άμεση αποστολή τους, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την αποτελεσματική ενεργοποίηση του μηχανισμού κρατικής αρωγής και τη γρηγορότερη δυνατή καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες.
Ο κ. Κατσαφάδος, δήλωσε ότι το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας παραμένει σε απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα, ενώ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις δημοτικές και περιφερειακές αρχές όχι μόνο της Κέρκυρας, αλλά και όλων των περιοχών που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.
Ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στη συνέχεια θα μεταβεί στη Φιλιππιάδα, στον Δήμο Ζηρού.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μπόρις Τζόνσον κατά πορίσματος Covid: «Απελπιστικά ασυνάρτητη η έρευνα»
- Le Parisien: «Σανίδα σωτηρίας» 150 εκατ. ευρώ από LVMH
- Μέτρα άμεσης αποκατάστασης και υποστήριξης των πληγέντων στην Κέρκυρα
- Κοινή δήλωση ΕΕ, Καναδά, Ιαπωνίας για το σχέδιο Τραμπ: «Βάση συνομιλιών η οποία θα απαιτήσει πρόσθετη εργασία»
- «Γρίφος» Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει το χρέος μιας χώρας…
- Βασιλικός (ΞΕΕ): «Δεν είναι αυτονόητο ότι όλα θα πηγαίνουν καλά στον τουρισμό»
- Γαλλία: Διορία έως τον Δεκέμβριο για να περάσει ο προϋπολογισμός – Σε στάση αναμονής οι αγορές
- Ανδρουλάκης: Η ελληνική περιφέρεια δεν μπορεί να ερημώσει
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








