Σύμφωνα με τους Financial Times, η Microsoft, η οποία έχει επενδύσει 13 δισ. δολάρια
Παραιτήθηκε από τη θέση της ως παρατηρητής στο ΔΣ του OpenAI η Microsoft, ενώ από την πλευρά της η Apple δεν θα αναλάβει παρόμοια θέση, εν μέσω αυξανόμενου ελέγχου από τις παγκόσμιες ρυθμιστικές αρχές των επενδύσεων της Big Tech σε νεοσύστατες επιχειρήσεις τεχνητής νοημοσύνης.
Σύμφωνα με τους Financial Times, η Microsoft, η οποία έχει επενδύσει 13 δισ. δολάρια στην κατασκευάστρια εταιρεία του generative AI chatbot ChatGPT, ανέφερε σε επιστολή της προς την OpenAI ότι η απόσυρσή της από το ρόλο της στο διοικητικό συμβούλιο θα έχει «άμεση ισχύ».
Η Apple αναμενόταν επίσης να αναλάβει ρόλο παρατηρητή στο διοικητικό συμβούλιο της OpenAI στο πλαίσιο μιας συμφωνίας για την ενσωμάτωση του ChatGPT στις συσκευές της κατασκευάστριας εταιρείας iPhone, αλλά δεν θα το πράξει, σύμφωνα με άτομο με άμεση γνώση του θέματος. Η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει.
Η OpenAI θα φιλοξενεί αντί αυτού τακτικές συναντήσεις με εταίρους όπως η Microsoft, η Apple και οι επενδυτές Thrive Capital και Khosla Ventures – μέρος “μιας νέας προσέγγισης για την ενημέρωση και τη συμμετοχή βασικών στρατηγικών εταίρων” υπό τη Sarah Friar, το πρώην αφεντικό της Nextdoor που προσλήφθηκε ως πρώτη οικονομική διευθύντριά της τον περασμένο μήνα, δήλωσε εκπρόσωπος της OpenAI.
Η κίνηση αυτή έρχεται επίσης καθώς οι αντιμονοπωλιακές αρχές στην ΕΕ και τις ΗΠΑ εξετάζουν τη συνεργασία μεταξύ της Microsoft και της OpenAI στο πλαίσιο ευρύτερων ανησυχιών για τον ανταγωνισμό στον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Συντάξεις Νοεμβρίου: Μεγάλωσε κι άλλο η ψαλίδα δημοσίου – ιδιωτικού τομέα στα +716, 76 ευρώ
- ΕΛΣΤΑΤ: Υποχωρούν οι κενές θέσεις εργασίας το γ’ τρίμηνο 2025
- ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκε 8,1% το μισθολογικό κόστος το γ’ τρίμηνο 2025
- ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 3,3% στον Δείκτη Παραγωγής στις Κατασκευές γ’ τρίμηνο 2025
- Ισπανία: Πρόστιμο 64 εκατ. ευρώ στην πλατφόρμα Airbnb
- AS Company: Εκτακτη χρηματική διανομή 0,06046 ευρώ ανά μετοχή
- Συνάλλαγμα: Το ευρώ υποχωρεί οριακά 0,04%, στα 1,1735 δολάρια
- Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν: Ετοιμάζει πρόταση 10 δισ. ευρώ για την αγορά της Μπαρτσελόνα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








