Ούτε σήμερα κατάφερε να αντιδράσει το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο μετά από αρκετές εναλλαγές προσήμου και έντονη μεταβλητότητα στους περισσότερους τίτλους, υπέκυψε στην κυριαρχία των πωλητών και της αβεβαιότητας σχετικά με το φάσμα μίας νέας περιόδου ύφεσης στην οικονομία.
Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,14% στις 595,16 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 592,09 μονάδων (-0,65%) και 599,16 μονάδες (+0,54%). Ο τζίρος ανήλθε στα 40,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 28 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 130 χιλ. τεμάχια.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 0,39%, στις 1.397,27 μονάδες, ενώ στο +1,05% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 881,44 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,48% στις 250,57 μονάδες.
Στο ταμπλό τώρα, η Aegean με -5,63%, ο ΟΠΑΠμε -4,10% και η CocaCola με -3,92% άσκησαν πιέσεις στην γενικό δείκτη, όπως και οι άνω του 2% απώλειες σε Ελλάκτωρ, MotorOil και Φουρλή. Η Λάμδα υποχώρησε κατά 1,52%, η Εθνική έχασε 1,27%, ενώ ήπια πτωτικά έκλεισαν οι ΑΔΜΗΕ, Eurobank, AlphaBank και ΔΕΗ.
Στον αντίποδα, οι στηρίξεις ήρθαν από το +3,2% των Βιοχάλκο και ΕΥΔΑΠ, όπως και το +2,4% των Μυτιληναίου και ΟΤΕ. Κέρδη 2,05% σημείωσε και η Τέρνα Ενεργειακή, ο Σαράντης ενισχύθηκε κατά 1,5%, ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Jumbo, ΟΛΠ, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΧΑΕ, Titan και Πειραιώς. Χωρίς μεταβολή έκλεισαν τα Ελληνικά Πετρέλαια.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκαναν το 3Χ3 με αέρα από τις αμοιβαίες μειώσεις δασμών ΗΠΑ – Κίνας
- Google: Η ιταλική Moltiply κατέθεσε μήνυση και ζητά αποζημίωση 3 δισ. ευρώ
- Εθνική Τράπεζα: Ολοκλήρωση της συναλλαγής Frontier III
- Τραμπ: «Ανοιχτό» το ενδεχόμενο να πάω στην Τουρκία για τις συνομιλίες Ρωσίας – Ουκρανίας
- Eurobank: Αγορά 750.110 ιδίων μετοχών με μέση τιμή 2,4789 ευρώ ανά μετοχή
- Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Μειωμένα 8,1% στα 26,2 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το α΄τρίμηνο
- Χρηματιστήριο: Πάνω και από τις 1.770 μονάδες – Νέο «ξέσπασμα» από τις τράπεζες – Ράλι 6,97% από ElvalHalcor
- Ξενοκώστας (ΟΝΕΧ): «Είμαστε έτοιμοι να φτιάξουμε εθνικό πλοίο»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις