Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έφθασε τις 1/356,83 μονάδες που είναι νέα μέγιστη τιμή από τον Μάρτιο του 2014!
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών ξεκίνησε και τη σημερινή συνεδρίαση θετικά, σημειώνοντας ήπια άνοδο, αλλά ικανή για να σημειώσει μία ακόμα μέγιστη τιμή από τον Μάρτιο του 2014! Σήμερα, μάλιστα διαφοροποιείται από τις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες κινούνται ήπια πτωτικά (ο πανευρωπαϊκός δείκτης υποχωρεί 0,20% στις 471,93 μονάδες).
Συγκεκριμένα, μετά από περίπου μιάμιση ώρα συναλλαγών την τρίτη 23/1 στο Χρηματιστήριο Αθηνών ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 0,28% στις 1.355,40 μονάδες, καταγράφοντας υψηλό επίπεδο στη διάρκεια της συνεδρίασης μέχρι τις 12.00 τις 1.356,83 μονάδες, ξεπερνώντας τη μέγιστη τιμή των προηγούμενων ημερών που ήταν οι 1.354,71 μονάδες.
Ετσι, κατέγραψε και νέα μέγιστη από τον Μάρτιο του 2014, δηλαδή σχεδόν 10ετίας. Οι μετοχές που σήμερα κινούνται ανοδικά είναι των τραπεζών με άνοδο 0,40% αλλά και μιας πλειάδας εταιρειών. Για παράδειγμα η μετοχή της ΕΧΑΕ υπεραποδίδει με κέρδη πάνω από 2% αφού η ενίσχυση των συναλλαγών και η εισαγωγή του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος (Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών) στο Χρηματιστήριο Αθηνών, θα αναβαθμίσει σημαντικά την συναλλακτική κίνηση.
Στις τράπεζες, ξεχωρίζει η άνοδος της Alpha Bank με 1,43%, της Attica Bank +1,79% και της Τράπεζας Πειραιώς +1,16%. Κυρίως ξεχωρίζει η άνοδος των οχημάτων ειδικού σκοπού που διαχειρίζονται τιτλοποιημένα δάνεια.
Επίσης σημαντική είναι η άνοδος της μετοχής της εταιρείας ΑΒΑΞ +1,07% της Alpha Αστικά Ακίνητα +4,47%, Πλαστικά Θράκης +2,27% και Fourlis +1.1%.
Μικρή πτώση σημειώνουν οι μετοχές των ΑΔΜΗΕ -0,23%, της Coca Cola HBC -0.33%, ΕΛΛΑΚΤΩΡ -1,17%, Eurobank -0, 67%,Mytilineos -0,51, OTE 0,31%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Nερό Arrena: Μετά το virality ανοίγει την πόρτα στη Horeca και τη δύσκολη αγορά της Κρήτης
- Δώρον Γης: Το τυροπιτάρι από τη Μάνδρα οκταπλασίασε έσοδα και στοχεύει εξαγωγές
- Ρωσικό drone χτύπησε λεωφορείο εργατών στην Ουκρανία με 12 νεκρούς
- Ινδία: Φοροαπαλλαγή για 20 χρόνια σε ξένες εταιρείες που χρησιμοποιούν Data Centers
- «Μελάνια»: Αν και οι κριτικοί την χαρακτήρισαν «ταινία – προπαγάνδα», έκανε 7 εκατ. δολάρια στην πρεμιέρα
- Άνδρας εντοπίστηκε νεκρός σε ρέμα στη Νέα Πέραμο
- Μπάσκετ: Ο Άρης νίκησε τον Παναθηναϊκό μετά από παράταση – Ξέσπασμα Γιαννακόπουλου
- Στους 41 ανήλθαν οι νεκροί από την πυρκαγιά σε μπαρ στο Κρανς Μοντάνα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








