Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ανεβαίνει 0,1% στις 23.910 μονάδες
Μικτά πρόσημα στο άνοιγμα οι ευρωαγορές με τους επενδυτές να εστιάζουν στις κινήσεις στις ΗΠΑ μετά την άρση του Shutdown και στις οικονομικές ανακοινώσεις.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ανεβαίνει 0,1% στις 23.910 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE ενισχύεται 0,03% στις 9.701 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC διολισθαίνει 0,1% στις 8.162 μονάδες.
Στο Μιλάνο ο ΜΙΒ καταγράφει πτώση 0,01% στις 43.990 μονάδες και στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κινείται πτωτικά 0,01% στις 16.320 μονάδες.
Η συγκρατημένη διάθεση έρχεται μετά από μια ταραχώδη εβδομάδα για τις ευρωπαϊκές αγορές, με τα χρηματιστήρια της περιοχής να κλείνουν με απότομη πτώση την Παρασκευή, καθώς οι ανησυχίες για φούσκα τεχνητής νοημοσύνης και για την παγκόσμια οικονομία κλόνισαν την εμπιστοσύνη των επενδυτών.
Οι δηλώσεις αξιωματούχων της Fed τις τελευταίες εβδομάδες ώθησαν επίσης τους επενδυτές να επανεξετάσουν την πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων τον Δεκέμβριο.
Oι επενδυτές αξιολόγησαν τις αυξανόμενες τριβές μεταξύ Ιαπωνίας και Κίνας, μετά την προειδοποίηση του Πεκίνου προς τους πολίτες του σχετικά με τα ταξίδια και τα σχέδια σπουδών στην Ιαπωνία.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Basket League: Καταιγιστικός Ολυμπιακός συνέτριψε 80 – 120 την Καρδίτσα
- Ισραήλ: Ετοιμάζει χτύπημα σε υποδομή της Χεζμπολάχ στο Λίβανο
- Δένδιας: Ολιστική στρατηγική αναδιαμόρφωσης των Ενόπλων Δυνάμεων με το νέο νομοσχέδιο
- Γροιλανδία: Ο Τραμπ ζητά σχέδιο εισβολής, αντιδρά ο στρατός
- Μαδούρο από το κελί της φυλακής: “Είμαστε μαχητές, μη φοβάστε”
- Αυστραλία: Σε εξέλιξη καιρικά φαινόμενα με ανυπολόγιστες καταστροφές
- Σε δημόσια διαβούλευση το ν/σ “Ενεργή Μάχη” για τις φυσικές καταστροφές
- Κολομβία: Εξι νεκροί σε συντριβή ιδιωτικού αεροσκάφους
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








