Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο σταθεροποιείται στις 39.573 μονάδες
Mικτά πρόσημα στις αγορές Ασίας-Ειρηνικού με τους επενδυτές να εστιάζουν στις προοπτικές των αμερικανικών επιτοκίων, και στην επικράτηση της ακροδεξιάς στον πρώτο γύρο των πρόωρων εκλογών Γαλλία.
Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο σταθεροποιείται στις 39.573 μονάδες, όπως ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινούνταν οριακά υψηλότερα.
Στην Κίνα υψηλότερα κατά 0,4% ο Shanghai Composite στις 2.979 μονάδες, κατά 0,1% ο Kospi στη Σεούλ στις 2.799 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX στην Αυστραλία υποχωρεί κατά 0,44% στις 7.733 μονάδες. Το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ παρέμεινε σήμερα κλειστό λόγω αργίας.
Οι επενδυτές αξιολογούν παράλληλα τα στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα του Ιουνίου από την Κίνα, καθώς και τις ενδείξεις επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στην Ιαπωνία.
Η Κίνα δημοσίευσε τα επίσημα στοιχεία της για τον δείκτη PMI, με τον δείκτη PMI μεταποίησης να διαμορφώνεται στο 49,5, αμετάβλητος σε σχέση με τον Μάιο, ενώ ο δείκτης PMI της S&P Caixin σκαρφάλωσε στο 51,8 τον Ιούνιο έναντι 51,7 τον Μάιο.
Νωρίτερα σήμερα η Ιαπωνία αναθεώρησε τη συρρίκνωση του ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου σε 2,9% σε ετήσια βάση, από 1,8% που είχε ανακοινωθεί νωρίτερα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σούπερ μάρκετ γειτονιάς: Ανοίγουν άλλα 300 σε όλη την Ελλάδα «κόντρα» στα hyper markets
- Gruppo Cucine: Συνεργασία με την ιταλική Stosa και στο βάθος ΑΠΕ
- Στην Άγκυρα με πολυμελή αντιπροσωπεία ο Μητσοτάκης για τη συνάντηση με Ερντογάν
- Reuters: Η κυβέρνηση Τραμπ καταργεί τη νομική βάση για τους κανονισμούς ρύπων
- Honda: Βουτιά 61,4% στα τριμηνιαία λειτουργικά κέρδη το γ΄τρίμηνο
- Άρση ασυλίας Παύλου Πολάκη με στήριξη ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ελληνικής Λύσης
- Ευρωπαϊκές αγορές: Μεικτά πρόσημα και άλμα 11,55% από Philips
- BALLY'S INTRALOT Α.Ε. - Αγορά ιδίων μετοχών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








