Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο σημείωνε άνοδο 1% στις 38.010 μονάδες
Μικτά πρόσημα στις αγορές Ασίας-Ειρηνικού με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη στην Ιαπωνία, η κεντρική τράπεζα της οποίας διατήρησε αμετάβλητη την νομισματική της πολιτική.
Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο σημείωνε άνοδο 1% στις 38.010 μονάδες, όπως ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,76%.
Στην Κίνα άνοδος 0,79% για τον Shanghai Composite στις 3.076 μονάδες, στο Χονγκ Κονγκ κέρδη 1,98% για τον Hang Seng στις 17.626 μονάδες, όπως και στη Σεούλ 1,19% για τον Kospi στις 2.659 μονάδες και ενώ ο δείκτης ASX σημειώνει απώλειες 1,21% στις 7.589 μονάδες.
Η Τράπεζα της Ιαπωνίας διατήρησε το επιτόκιο αναφοράς της στο 0%-0,1%, όπως αναμενόταν. Η κεντρική τράπεζα της χώρας δήλωσε επίσης ότι θα συνεχίσει να πραγματοποιεί αγορές ομολόγων σύμφωνα με την απόφαση του Μαρτίου.
Μετά την απόφαση αυτή, το γεν διολίσθησε στα 156 έναντι του αμερικανικού δολαρίου αγγίζοντας νέα χαμηλά.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, ο γενικός πληθωρισμός του Τόκιο για τον Απρίλιο διαμορφώθηκε στο 1,8%, επιβραδυνόμενος από το 2,6% του Μαρτίου. Ο δομικός πληθωρισμού στην πρωτεύουσα – ο οποίος αφαιρεί τις τιμές των φρέσκων τροφίμων – μειώθηκε απότομα στο 1,6% από το 2,4% του Μαρτίου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Γ. Μανιάτης: «Με ενεργειακή απομόνωση κινδυνεύει η Κύπρος – Τουρκία και ψευδοκράτος προχωρούν σε μεταξύ τους ηλεκτρική διασύνδεση»
- ΗΠΑ: Tροχάδην για να αποτραπεί ολικό shutdown – Παράταση διαπραγματεύσεων για την επιδότηση της ICE
- ΔΥΠΑ: Πάνω από 60.000 νέες επιδοτούμενες θέσεις εργασίας το 2025 – 2026
- Μητσοτάκης για τα 30 χρόνια από τα Ίμια: Στο Αιγαίο δεν υπάρχουν “γκρίζες ζώνες”, μόνο γαλάζια νερά – Αδιαπραγμάτευτα τα εθνικά μας δικαιώματα
- Πόσο πιθανή είναι μία ανεξέλεγκτη πτώση του δολαρίου – Πέντε κρίσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις
- Βιολάντα: Διευρυμένη έρευνα για εγκληματικά λάθη και κενά σε ασφάλεια
- Υπόθεση Έπσταϊν: Το νησί της ανομίας, τα μέιλ του Μασκ και τα ξέφρενα πάρτι
- Σε σταυροδρόμι ο πόλεμος και η οικονομία της Ρωσίας – Σήμερα νέες συνομιλίες για ειρήνευση στην Ουκρανία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








