Αγορές

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύονταν κατά 0,22% στις 38.774 μονάδες

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές, με την προσοχή των επενδυτών να επικεντρώνεται τώρα στις εαρινές μισθολογικές διαπραγματεύσεις της Ιαπωνίας.

Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύονταν κατά 0,22% στις 38.774 μονάδες, ενώ ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας δεν σημείωνε αξιόλογη μεταβολή.

Στην ηπειρωτική Κίνα, χαμηλότερα κατά 0,12% ο Shanghai Composite στις 3.040 μονάδες, κατά 0,84% ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ στις 16.937 μονάδες και κατά 0,2% ο ASX στην Αυστραλία στις 7.713 μονάδες, ενώ ο δείκτης Kospi στη Σεούλ ενισχύεται κατά 0,83% στις 2.716 μονάδες.

Οι μισθολογικές διαπραγματεύσεις της Ιαπωνίας ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη, με την πρώτη συνολική εκτίμηση να αναμένεται την Παρασκευή. Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις προσέφεραν «σημαντικές» αυξήσεις μισθών, σύμφωνα με το CNBC.,

Οι ισχυρές μισθολογικές αυξήσεις θα μπορούσαν να ανοίξουν το δρόμο για την Τράπεζα της Ιαπωνίας να αρχίσει να χαλαρώνει την εξαιρετικά χαλαρή νομισματική πολιτική της, με την κεντρική τράπεζα να συνεδριάζει την επόμενη Δευτέρα και Τρίτη.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu