Θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στα Προπύλαια και θα υπάρξει συμπαράταξη με τις κινητοποιήσεις στη Γαλλία
Σε νέο γύρο κινητοποιήσεων προχωρά η εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα, απευθύνοντας κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Πέμπτης, στις 11:00 το πρωί, στα Προπύλαια.
Στην αιχμή των διεκδικήσεων βρίσκεται η εναντίωση στην καθιέρωση εξετάσεων πανελλαδικού χαρακτήρα στο λύκειο, καθώς και η αντίθεση στην αναθεώρηση του άρθρου 16.
Παράλληλα, τα αιτήματα των διαδηλωτών επικεντρώνονται στην άμεση ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για την παιδεία, τη διενέργεια ελέγχων και την αποκατάσταση των κτιριακών υποδομών, την πλήρη κάλυψη των κενών σε διδακτικό προσωπικό, την ακύρωση των νέων ρυθμίσεων για τις σχολικές εκδρομές, αλλά και τη μείωση του ανώτατου ορίου μαθητών ανά τμήμα.
Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης εκφράζει την πλήρη στήριξή της στους αγώνες των νέων για δημόσια και δωρεάν παιδεία. Στην τοποθέτησή τους, οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών υπογραμμίζουν την αναγκαιότητα διοχέτευσης των πόρων στη μόρφωση, την υγεία και την κοινωνική έρευνα.
Η διαμαρτυρία συμπίπτει χρονικά με τις πανεθνικές κινητοποιήσεις που λαμβάνουν χώρα στη Γαλλία, με την ΟΛΜΕ να δηλώνει τη συμπαράστασή της στους Γάλλους εργαζόμενους και τη νεολαία που απεργούν την ίδια ημέρα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τραμπ: «Ο πόλεμος στο Ιράν συνέβαλε στην ήττα των Ρεπουμπλικανών» – Παραδέχεται το πολιτικό κόστος, αλλά δεν μετανιώνει
- Ιταλία: Βάζει «πλαφόν» στα 60 ευρώ/MWh στο φυσικό αέριο για να μειωθούν οι τιμές ρεύματος
- Επένδυση της Bayer στη Λατινική Αμερική με 17 νέα βιολογικά προϊόντα έως το 2030
- Ευρωζώνη: Προς μικρή αύξηση μισθών κατά 2,8% το 9μηνο του 2027, από 2,6% συνολικά το 2026
- Χρηματιστήριο Αθηνών: Επιταχύνεται το ράλι, άλμα 2,42% με τραπεζική «έκρηξη» 4,44%
- Αλμα της στερλίνας σε υψηλό 1,5 μήνα με το βλέμμα στην Τράπεζα της Αγγλίας
- Ευρωζώνη: Απότομο φρένο στην οικονομική ανάπτυξη τον Οκτώβριο – Βουτιά του PMI, στερεύει η ζήτηση
- ΑΤΤΙΚΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ Α.Ε. - Ανακοίνωση αγοράς Ιδίων Μετοχών
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








