Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο σημείωνε οριακές μεταβολές
Mικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές, με τα στοιχεία για τον ιαπωνικό πληθωρισμό να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών.
Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο σημείωνε οριακές μεταβολές, ενώ ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,6%.
Στην Κίνα απώλειες 0,39% για τον Shanghai Composite στις 2.993 μονάδες, πτώση 1,71% για τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ στις 18.021 μονάδες και 0,9% για τον Kospi στη Σεούλ στις 2.781 μονάδες και ενώ ο δείκτης ASX στην Αυστραλία κινείται 0,2% υψηλότερα στις 7.784 μονάδες.
Ο δομικός πληθωρισμός της Ιαπωνίας διαμορφώθηκε στο 2,5% τον Μάιο, ελαφρώς χαμηλότερα από το 2,6% που περίμεναν οι αναλυτές, αλλά υψηλότερα από το 2,2% του Απριλίου.
Ο «δομικός-δομικός» πληθωρισμός, ο οποίος εξαιρεί τις τιμές των νωπών τροφίμων και της ενέργειας και ο οποίος λαμβάνεται υπ’ όψιν για την κατάρτιση της νομισματικής πολιτικής της χώρας, διαμορφώθηκε στο 2,1% από 2,4% τον Απρίλιο.
Σημειώνεται πως το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ έθεσε την Ιαπωνία στην συναλλαγματική «λίστα παρακολούθησης», χωρίς ωστόσο να κατατάσσει τη χώρα σε αυτές που χειραγωγούν τα νομίσματά τους.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Συνάλλαγμα: Το ευρώ ενισχύεται στα 1,1677 δολάρια
- Ελληνικό Δημόσιο: Βγαίνει στις αγορές για 8 δισ. ευρώ το 2026
- Ευλογιά: Επιπλέον 48 εκ. ευρώ σε κτηνοτρόφους για απώλεια εισοδήματος
- Επίδομα θέρμανσης: Λήγει την Παρασκευή 5/12 η προθεσμία για τις αιτήσεις
- Ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- Πτολεμαϊδα: Εξετράπη λεωφορείο με 25 εργαζομένους της ΔΕΗ, νεκρός ο οδηγός από ανακοπή
- Allwyn: Ενισχύει τη θέση της στον ΟΠΑΠ με αγορά 333.901 μετοχών
- Μουστάκας (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ): Οι προϋποθέσεις για ανθεκτικές υποδομές
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








