Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX υποχωρεί 0,04% στις 18.166 μονάδες
Μικτά πρόσημα στο άνοιγμα στις ευρωαγορές με τους επενδυτές να εστιάζουν στις κινήσεις των κεντρικών τραπεζών για τα επιτόκια και στις γεωπολιτικές εξελίξεις.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX υποχωρεί 0,04% στις 18.166 μονάδες, όπως και στο Παρίσι ο CAC40 πέφτει 0,64% στις 8.213 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE100 ανεβαίνει 0,22% στις 8.155 μονάδες.
Στον ευρωπαϊκό νότο, απώλειες για το ΜΙΒ στο Μιλάνο 0,36% στις 34.212 μονάδες, ενώ ενισχύεται 0,3% ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη στις 10.900 μονάδες.
Η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας μείωσε το βασικό της επιτόκιο κατά 0,25 ποσοστιαίες μονάδες, στο 1,5%. Η Τράπεζα της Αγγλίας διατήρησε τα επιτόκια αμετάβλητα, όπως και η κεντρική τράπεζα της Νορβηγίας διατήρησε αμετάβλητο το επιτόκιο αναφοράς της και προέβλεψε μία μόνο μείωση του κόστους δανεισμού αργότερα φέτος.
Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ επιβεβαίωσε τις προσδοκίες για τρεις μειώσεις επιτοκίων φέτος και διατήρησε αμετάβλητο το κόστος δανεισμού στη διήμερη συνεδρίαση πολιτικής του Μαρτίου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Aπειλές Κατς για ολική εκκένωση της πόλης της Γάζας σε περίπτωση νέων απαγωγών
- Ενεργειακό κόστος: Παρέμβαση 16 φορέων για άμεση στήριξη της βιομηχανίας – Πάνω από 700 εταιρείες στο «κόκκινο»
- Το έλλειμμα 3,1% φέρνει ανατροπή στο πλάνο Μελόνι για έξοδο από την επιτήρηση
- ΤτΕ για τουρισμό: Περισσότερες εισπράξεις με λιγότερους ταξιδιώτες τον Ιούλιο
- Αιτήσεις προτίμησης εκπαιδευτικών στις ΕΠΑ.Σ της ΔΥΠΑ
- Νέα σελίδα στην ενεργειακή συνεργασία ΗΠΑ και Τουρκίας με φόντο την πυρηνική τεχνολογία
- CrediaBank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία - Ανακοίνωση Χρηματιστηριακών Συναλλαγών
- Θετική τροχιά για τις καταθέσεις της Εθνικής Τράπεζας ανοίγει η Moody’s
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








