Ο Nikkei του Τόκιο σημείωνε απώλειες 1,41% στις 39.006 μονάδες
Μικτή η εικόνα στις ασιατικές αγορές, οι οποίες πιέζονται ακολουθώντας το χθεσινό sell-off στη Wall Street, που προκλήθηκε από τις την κινεζική πρόοδο στην Τεχνητή Νοημοσύνη.
Ο Nikkei του Τόκιο σημείωνε απώλειες 1,41% στις 39.006 μονάδες, ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε 0,27%, ο ASX στην Αυστραλία χαμηλότερα 0,12% στις 8.399 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ενισχύεται 0,14% στις 20.225 μονάδες και 0,62% ο Nifty στις 22.969 μονάδες.
Πολλές αγορές της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού –μεταξύ άλλων τα χρηματιστήρια της Σαγκάης, της Σεούλ και της Ταϊπέι- ήταν κλειστές λόγω της αργίας του Σεληνιακού Νέου Έτους.
Ανοδικά κινήθηκε και το χρηματιστήριο της Ινδίας, μετά την ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας της χώρας χθες ενός πλήθους σχεδίων για την άντληση περισσότερων από 17 δισ. δολαρίων στο χρηματοπιστωτικό οικοσύστημα μέσω μέτρων που περιλαμβάνουν αγορές ομολόγων και ανταλλαγές νομισμάτων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πάουελ (Fed): Δεν έκανε καμία πρόβλεψη για τα επιτόκια
- Χαμάς: Θα παραδώσει απόψε άλλους τέσσερις σορούς ομήρων
- Παντελοπούλου (ΕΣΠΑ): Κρίσιμη η ενίσχυση της συνεργασίας ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με ανάμεικτα πρόσημα – Εκτίναξη 18% από Ericsson
- Ο στρατός ανέλαβε την εξουσία στη Μαδαγασκάρη
- ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η σιωπή του πρώην αντιπροέδρου Ζερβού στην Εξεταστική, είναι παραδοχή ενοχής
- Στάσσης (ΔΕΗ): «Τα data centers δημιουργούν σημαντική νέα ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας»
- Λαγκάρντ: Δεν μπορώ να κηρύξω το τέλος των μειώσεων επιτοκίων της ΕΚΤ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις