Ο δείκτης S&P/ASX 200 της Αυστραλίας υποχώρησε κατά 0,11%, κλείνοντας στις 8.511,4 μονάδες
Τα ασιατικά χρηματιστήρια κατέγραψαν μικτές τάσεις, καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν την απόφαση της Ινδίας για τα επιτόκια και τα στοιχεία για τις καταναλωτικές δαπάνες στην Ιαπωνία.
Ο δείκτης S&P/ASX 200 της Αυστραλίας υποχώρησε κατά 0,11%, κλείνοντας στις 8.511,4 μονάδες. Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 σημείωσε πτώση 0,57%, ενώ ο Topix διαπραγματεύτηκε χαμηλότερα κατά 0,42%. Οι καταναλωτικές δαπάνες στη χώρα αυξήθηκαν κατά 2,7% σε ετήσια βάση τον Δεκέμβριο σε πραγματικούς όρους, ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις του Reuters για αύξηση μόλις 0,2%.
Ο δείκτης Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε απώλειες 0,68%, ενώ ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq ενισχύθηκε κατά 0,32%. Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng Index κατέγραψε άνοδο 0,69%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα, ο CSI 300 ενισχύθηκε κατά 0,96%.
Η Κεντρική Τράπεζα της Ινδίας (RBI) μείωσε το βασικό της επιτόκιο για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν πέντε χρόνια, καθώς η επιβράδυνση του πληθωρισμού δημιούργησε περιθώριο για τη στήριξη της επιβραδυνόμενης οικονομίας.
Οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Ινδίας, Nifty 50 και Sensex, κινήθηκαν κοντά στο επίπεδο αναφοράς. Το ινδικό ρούπι, το οποίο είχε υποχωρήσει σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο, ενισχύθηκε ελαφρώς στις 87,4 μονάδες έναντι του δολαρίου.
Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής αποφάσισε να μειώσει το επιτόκιο repo κατά 25 μονάδες βάσης, στο 6,25%, όπως ανακοίνωσε ο διοικητής της RBI, Sanjay Malhotra, σε ζωντανή ομιλία την Παρασκευή.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Metron Analysis: Το 79% κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, το 76% βλέπει πρόβλημα με τους θεσμούς
- BBC: Το ζεύγος Μακρόν θα προσκομίσει στοιχεία για να αποδείξει ότι η Μπριζίτ είναι γυναίκα
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κέρδη με καταλύτες τα επιτόκια από BoE και Fed
- Viohalco: Διπλασίασε τα καθαρά κέρδη στα 177 εκατ. ευρώ το α΄εξάμηνο
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Χωρίς Μυλωνάκη, «Φραπέ», «Χασάπη», Σεμερτζίδου η λίστα των μαρτύρων στην εξεταστική…
- Οριστικοποιήθηκε για την Τρίτη το ραντεβού Μητσοτάκη – Ερντογάν
- Τραμπ – Στάρμερ: «Η μεγαλύτερη tech συμφωνία στη βρετανική ιστορία, ύψους 42 δισ. δολαρίων»
- Lavipharm: Αύξηση 5,7% στις πωλήσεις το α΄εξάμηνο, μειωμένα τα κέρδη
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις