Πολιτική

Μητρόπουλος: Μια κυβέρνηση ΣυΡιζΑ θα συνεχίσει τα μνημόνια αν δεν έχει αυτοδυναμία

Την άποψη πως εάν ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν καταφέρει να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, είναι ενδεχόμενο να συνεχίσει τη μνημονιακή πολιτική» εξέφρασε ο βουλευτής Αλέξης Μητρόπουλος μιλώντας στον Βήμα 99,5. Τόνισε, ωστόσο, ότι με ισχυρή πλειοψηφία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει ανάγκη από μνημονιακές πολιτικές.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση και ένας ενημερωμένος λαός, όχι μονομερείς κινήσεις, όχι plan B, όχι μονομερής διαγραφή χρέους, αλλά μια επιθετική διαπραγμάτευση.

Συγκεκριμένα ο κ. Μητρόπουλος ανέφερε: «Με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, δεν θα έχει ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ από μνημονιακές ή παραμνημονιακές, φιλομνημονιακές δυνάμεις που μόνο τέτοιες υπάρχουν από δεξιά στην πλειοψηφία τους.

» Εάν δεν υπάρξει, επαναλαμβάνω, ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να μπορεί να τεθεί άμεσα το θέμα διαγραφής του χρέους, δεν είμαστε σε πλήρες αδιέξοδο; Μπορεί να πάει έτσι η πατρίδα;

» Μπορούμε να λέμε στους Έλληνες ότι έχουμε success story; Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρει να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, είναι ενδεχόμενο να συνεχίσει τη μνημονιακή πολιτική. Είναι πολύ πιθανό. Δεν το λέω σίγουρο, γιατί είμαι μετρημένος.

» Μια κυβέρνηση με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και έναν ενημερωμένο λαό, (θα μιλήσει) όχι για μονομερείς κινήσεις, γιατί δεν υπάρχουν, όχι για plan B, γιατί δεν υπάρχει, όχι για μονομερή διαγραφή χρέους, αλλά για επιθετική διαπραγμάτευση, επειδή το πρόγραμμα των δύο μνημονίων συν ένα μισό δεν οδηγεί πουθενά, αλλά σ’ αυτό που λέμε φτωχογόνα ανάπτυξη, όπως λέμε στο χωριό μου.

» Πρέπει μια ισχυρή κυβέρνηση να το θέσει αυτό».

close menu