Επενδύσεις

Mitsis: 250 εκατ. ευρώ για “λίφτινγκ” στα ξενοδοχεία και εξαγορά νέων μονάδων

Ο όμιλος απασχολεί 4.800 εργαζομένους και υποδέχεται κάθε χρόνο, 400.000 επισκέπτες

Επενδύσεις ύψους 250 εκατ. ευρώ σχεδιάζει ο όμιλος Mitsis Group για την ανακαίνιση και αναβάθμιση των 19 ξενοδοχείων και θέρετρων που διαχειρίζεται σε Αθήνα, Κρήτη, Καμένα Βούρλα, Κω και Ρόδο, έως το 2026 και σε συνέχεια των επενδύσεων ύψους 100 εκατ. ευρώ που είχε πραγματοποιήσει την περίοδο 2017-2021.

Το πλάνο περιλαμβάνει και εξαγορές ξενοδοχείων και νέες αναπτύξεις έργων όπως αναφέρεται στον ετήσιο Απολογισμό Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) του Ομίλου, για το έτος 2022.

Την προηγούμενη χρονιά ο όμιλος πρόσθεσε στο χαρτοφυλάκιό του δύο ακόμη ακίνητα στην Κρήτη, το Cretan Village και το Royal Mare, διπλασιάζοντας ουσιαστικά το αποτύπωμά του στο νησί.

Η Mitsis Group ιδρύθηκε το 1976 από τον επιχειρηματία Κωνσταντίνο Μήτση, ο οποίος οραματίστηκε την επανάσταση στην ελληνική τουριστική βιομηχανία με την εισαγωγή της έννοιας all inclusive.

Σήμερα η Mitsis Group με ένα προσωπικό 4.800 εργαζόμενων, υποδέχεται κάθε χρόνο, 400.000 επισκέπτες. Το 2022, το 67% των εργαζομένων στα ξενοδοχεία του ήταν κάτοικοι των τοπικών προορισμών του ενώ στόχος είναι να αυξήσει το ποσοστό των τοπικών εργαζομένων στο 75% έως το 2025.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η Mitsis έχει υλοποιήσει στοχευμένες πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στη δημιουργία ισχυρότερων δεσμών με τις τοπικές κοινότητες. Αυτές περιλαμβάνουν την παροχή μισθολογικών κινήτρων για τους τοπικούς εργαζόμενους, την προσφορά ελκυστικών πακέτων πρόσληψης και τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης όλο το χρόνο.

Έμφαση δίνει ο όμιλος και στην στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων στις περιοχές που βρίσκονται τα ξενοδοχεία του. Υπολογίζει ότι συνεισφέρει πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ ετησίως σε ένα δίκτυο πάνω από 100 αξιόλογων τοπικών παραγωγών και προμηθευτών.

Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής του πολιτικής ο όμιλος Mitsis Group στοχεύει στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 1,5% ετησίως (έτος βάσης 2019) και την ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης υγραερίου σε 0,5 λίτρα/διανυκτέρευση μέχρι το 2025. Τέλος οι στόχοι εξοικονόμησης νερού της Mitsis περιλαμβάνουν τη μείωση της συνολικής κατανάλωσης νερού κατά 2,5% έως το 2025 (έτος βάσης 2019) και την ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης νερού σε 0,45 m3/διανυκτέρευση επισκέπτη.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu