Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν είναι «εκτός κλίματος» όταν δεν αναγνωρίζει την πραγματικότητα και τις θηριωδίες της Χαμάς
Το πρόβλημα ασφαλείας του Ισραήλ απαιτεί πολιτική λύση, ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις μετά το τέλος της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες, ενώ τόνισε ότι η μόνη οριστική λύση είναι αυτή των δύο κρατών.
Αναφερόμενος στις εργασίες της συνόδου, είπε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατέληξαν σε έναν ικανοποιητικό κοινό τόπο που από τη μία αναγνωρίζει στο Ισραήλ το δικαίωμα στην αυτοάμυνα εντός των πλαισίων και ορίων που θέτει το Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο, και από την άλλη εκφράζει την έντονη ανησυχία της Ε.Ε. για την ανθρωπιστική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη Γάζα.
«Η αναφορά σε ανθρωπιστικές παύσεις στέλνει το μήνυμα ότι το Ισραήλ πρέπει να λάβει πολύ σοβαρά υπ’ όψιν του την κατάσταση στη Γάζα και να επιτρέψει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας» τόνισε.
Σημείωσε ότι υπάρχει ευρεία ανησυχία για το ενδεχόμενο επέκτασης της κρίσης, κάτι που όλοι απεύχονται.
Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ανέφερε ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση που δεν εκφράζει τον παλαιστινιακό λαό».
Είπε επίσης ότι ο Τούρκος πρόεδρος είναι «εκτός κλίματος» όταν δεν αναγνωρίζει την πραγματικότητα και τις θηριωδίες της Χαμάς.
Πάντως, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι αυτό δεν πρέπει να επηρεάσει τον ελληνοτουρκικό διάλογο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σούπερ μάρκετ: «Τσίμπησαν» 0,23% οι τιμές των προϊόντων στα ράφια τον Απρίλιο – Στο +14,45% σοκολάτες και μπισκότα
- Μουίζου: Ο πρόεδρος των Μαλδίβων και η συνέντευξη Τύπου που έσπασε τα ρεκόρ
- Πιερρακάκης: Έβαλε τέλος στα σενάρια για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ πρώτης κατοικίας
- Γερμανία: Απορρίπτει την κριτική του Ρούμπιο περί “τυραννίας”
- Κομισιόν: Θα διαθέσει 500 εκατ. ευρώ για να προσελκύσει ερευνητές από τις ΗΠΑ
- Παπαστεργίου για Kids Wallet: Εργαλείο υπεύθυνης χρήσης που ενισχύει το ρόλο των γονιών
- Εθνική Τράπεζα (Κύπρου): Στα 13,6 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2024, αυξημένα κατά 143%
- Πελαγίδης (ΤτΕ): Σε αχαρτογράφητα νερά η διεθνής οικονομία μετά τους δασμούς Τραμπ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις