"Πρώτοι ζητήσαμε εξεταστική"
«Στο σημερινό διεθνές περιβάλλον η χώρα στέκεται ισχυρή, σταθερή και με αυτοπεποίθηση – σε ένα περιβάλλον αστάθειας δεν χρειαζόμαστε πόλωση, λογικές εξολόθρευσης του αντιπάλου και ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής» ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το Καρπενήσι, σταθμό της περιοδείας του στην Ευρυτανία.
«Πρώτοι ζητήσαμε εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ όχι μόνο για να αποδώσουμε ευθύνες, αλλά για το πως θα γίνουμε καλύτεροι, θα αξιοποιήσουμε τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις προς όφελος των πραγματικών αγροτών – θα πάρουμε τα λεφτά πίσω από τους κλέφτες» είπε ακόμα ο πρωθυπουργός.
Συγκεκριμένα, ανέφερε: «(…) Εμείς πρώτοι είπαμε ελάτε να κάνουμε μία εξεταστική να δούμε όλες τις πτυχές του ζητήματος όχι μόνο για να αποδώσουμε ευθύνες, αλλά κυρίως πώς θα διορθωθούμε πώς θα γίνουμε καλύτεροι, πώς θα αξιοποιήσουμε τις επιδοτήσεις πραγματικά προς όφελος των πραγματικών αγροτών και κτηνοτρόφων, και όχι τον απατεώνων (…)
Πιστεύω αυτό ενδιαφέρει τους πολίτες πώς θα πάρουμε τα λεφτά πίσω από τους κλέφτες. Και θα τα πάρουμε τα λεφτά, μην έχετε αμφιβολία (…) Θα διορθώσουμε τις επιδοτήσεις για να στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα (…)».
Μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Αυτή η κυβέρνηση εξελέγη με μία πολύ ισχυρή λαϊκή εντολή – εσείς οι πολίτες δύο φορές μας δώσατε ποσοστά άνω του 40%, και είναι μία βαριά ευθύνη (…)».
«Σε μια Δημοκρατία επιβάλλεται να διαφωνούμε, αλλά δεν μπορούμε να βλέπουμε τον πολιτικό μας αντίπαλο ως εχθρό που θέλουμε να εξολοθρεύσουμε» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπενθυμίζοντας τη φράση του Παύλου Μπακογιάννη «μπορούμε να διαφωνούμε γιατί μπορούμε να συνυπάρχουμε», δείχνοντας το ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.
«Να μην αισθάνονται οι πολίτες των χωριών της Ευρυτανίας ως παιδιά ενός κατώτερου θεού»
Στις προκλήσεις και τα ζητήματα της περιφερειακής ανάπτυξης αναφέρθηκε ακόμα ο πρωθυπουργός, προαναγγέλλοντας την ανακοίνωση μέτρων από τη ΔΕΘ για τη στήριξη του εισοδήματος των πολιτών.
Μεταξύ άλλων, ανέφερε:
«Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν ειδικά οι πιο απομονωμένες περιοχές είναι μεγάλες και για αυτό και μιλώ πάντα (…) και για την ανάγκη να μην αισθάνονται οι πολίτες των χωριών της Ευρυτανίας ή του κΚαρπενησίου ως παιδιά ενός κατώτερου θεού, ως πολίτες που αυτοί και τα παιδιά τους δεν θα έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με αυτές που έχουν στη Λαμία στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη (…)».
«Το Σεπτέμβριο θα έχουμε καλές ειδήσεις στη Θεσσαλονίκη για τη στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος (…)» είπε ακόμα ο πρωθυπουργός.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Star Bulk Carriers Corp. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΗΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΣΤΟΧΟ
- Star Bulk Carriers Corp. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ
- Star Bulk Carriers Corp. - Star Bulk (04-Σεπ-2026)
- Διαπίστωση της πλήρωσης των προϋποθέσεων και έγκριση της παράλληλης εισαγωγής των μετοχών της Star Bulk Carriers Corp. στη Κύρια Αγορά της Euronext Athens
- ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Φοροδιαφυγή από την υπόθεση με το ελικόπτερο στη Μύλο και αλλού
- ΗΠΑ και Κίνα ανοίγουν δίαυλο για την ασφάλεια της τεχνητής νοημοσύνης
- Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στη φωτιά στο Ψυχικό, στα Τουρκοβούνια – Σηκώθηκαν και 2 ελικόπτερα (video)
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








