Για την κλιματική κρίση σημείωσε ότι θα πρέπει να κατανοήσει η Ευρώπη ότι πρέπει να δοθούν περισσότεροι πόροι για την αντιμετώπιση των κρίσεων
Τα συγχαρητήριά του στον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για την “εμφατική του επιτυχία” εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την άφιξή του στη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, στη Βουδαπέστη, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία θα παραμείνει ισχυρή στην επίλυση των προβλημάτων.
“Βεβαίως, θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, γιατί ως Ευρωπαίοι δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε, αν θέλετε, αυτή την Βορειοατλαντική Συμμαχία ως μάρτυρες μάρτυρες μονάχα. Φυσικά η Ευρώπη θα πρέπει να παίζει ρόλο ενεργό στις λύσεις παγκόσμιων προβλημάτων” σημειωσε ο κ. Μητσοτάκης.
“Θα συζητήσουμε βεβαίως και το θέμα του ανταγωνισμού που είναι πάρα πολύ συναφές από αυτή την άποψη. Επίσης θέματα γεωπολιτικής θέσης της Ευρώπης. Θα πρέπει να κατανοήσει η Ευρώπη ότι θα πρέπει να δοθούν περισσότεροι πόροι για την αντιμετώπιση περαιτέρω προκλήσεων. Θέματα ανταγωνιστικότητας, θέματα της ευρωπαϊκής άμυνας.
Και νομίζω ότι έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου αυτή η συζήτηση θα προσεγγιστεί με την σοβαρότητα αλλά και με το επείγον που ζητούν οι καιροί” κατέληξε ο πρωθυπουργός.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ανεπηρέαστα τα ελληνικά ομόλογα από τη γαλλική κρίση
- Ο Κυριάκος σκέφτεται να ιδρύσει ένα ακόμα υπουργείο: «Ερευνας»
- ElvalHalcor: Αλουμίνιο υψηλών προδιαγραφών, για την κατασκευή πολεμικών πλοίων από τη Naval Group
- Στάρμερ: Καταγγέλλει την εμπρηστική ρητορική Μασκ σε διαδήλωση ακροδεξιών στο Λονδίνο
- Eυρωπαϊκές αγορές: Κέρδη μετά τη συμφωνία ΗΠΑ – Κίνας για TikTok
- Δικαιοσύνη για Τέμπη: Πιο «τυφλή» δε γίνεται
- ΓΣΕΕ: Απεργία την 1η Οκτωβρίου – Ζητάει απόσυρση 13ώρου και συλλογικές συμβάσεις
- Πόπη Σεμερτζίδου (σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ): «Θέλω να μας αφήσουν ήσυχους»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις