Το ενδεχόμενο σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τη ζημιά που, όπως λέει, προκάλεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και το Δημόσιο με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αφήνει ανοικτό με άρθρο του στην Καθημερινή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Το άρθρο έχει τίτλο «Για ποιον χτυπά η καμπάνα;» και ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ κάνει ειδική αναφορά σε κείμενο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη τον Απρίλιο του 2013 στην ιστοσελίδα Protagon με τίτλο «Να αφελληνιστούν», στο οποίο είχε προβλέψει την πορεία που τελικά ακολούθησε το εγχώριο τραπεζικό σύστημα.
Συγκεκριμένα, στο εν λόγω άρθρο ο κ. Μητσοτάκης υπενθυμίζει ότι ο κ. Βαρουφακης υποστήριζε τότε ότι «όσοι απο εμάς θέλουμε την Ελλάδα να ορθοποδεί εντός της Ευρωζώνης δεν μπορούμε παρά να υποστηρίξουμε ότι οι τράπεζες που λειτουργούν στην Ελλάδα πρέπει να γίνουν πραγματικά ευρωπαϊκές. Με άλλα λόγια να αφελληνιστούν άμεσα».
«Δηλαδή αυτό που στην ουσία έγινε», τονίζει ο κ. Μητσοτάκης, είναι ότι με την ανακεφαλαιοποίηση περιορίζεται σημαντικά και το ποσοστό του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στον τραπεζικό τομέα σε μόλις 26,5%, ενώ το υπόλοιπο 73,5% ελέγχουν πλέον κυρίως ξένοι ιδιώτες επενδυτές, αλλα «και ορισμένα «επιθετικά» hedge funds τα οποία μέχρι πρότινος κατήγγειλε ο πρωθυπουργος Αλέξης Τσίπρας».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Βρυξέλλες: Eurogroup – ECOFIN με ενέργεια και δασμούς στην ατζέντα
- Προσκλήσεις για τον εκσυγχρονισμό του σιδηρόδρομου με εγκατάσταση σύγχρονων συστημάτων
- ΑΑΔΕ: Κατάσχεση 1,7 εκατομμυρίων τσιγάρων στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”
- Sabο: Συμμετέχει στην κατασκευή εργοστασίου παραγωγής δομικών υλικών στο Βόρειο Ιράκ
- DHL: Ξεκινά συνεργασία με τη HappyRobbot για την ένταξη ρομποτ σε καθημερινές διαδικασίες
- Γιατί απεργούν οι baristas των Starbucks και κορυφώνουν την πίεση τη «Red Cup Day»
- ΙΝΕ ΓΣΕΕ: Η Generation Z επιζητά ένα μέλλον με νόημα και δικαιοσύνη
- Μαρία Καρβούνη: Aποχωρεί από τη θέση της Brand Activation Manager της Miele
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








