«Στόχος μας είναι η σύγκλιση με την Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα: στους μισθούς, στην ανεργία, στην ποιότητα ζωής», τονίζει σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Τη μείωση της ανεργίας, σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, υπογραμμίζει σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Όπως επισημαίνει: «Τελευταία ημέρα του Ιουλίου σήμερα και θα ήθελα να κλείσω τον μήνα με ένα πολύ θετικό νέο. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η ανεργία στην πατρίδα μας τον Ιούνιο έπεσε στο 9,6%, από 10,3% τον Μάιο. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τον αντίστοιχο μήνα του 2009!
Σε σχέση μάλιστα με τον Ιούνιο του 2019, η πτώση της ανεργίας ανέρχεται στις 8 ποσοστιαίες μονάδες, 9,6% από 17,5%. Και παράλληλα έχουμε αύξηση των απασχολούμενων κατά 400.000.
Θέλω επίσης να παραθέσω κάποια πιο συγκεκριμένα στοιχεία, τα οποία θεωρώ ότι έχουν τη δική τους σημασία. Η ανεργία των γυναικών έχει πέσει 2,2 μονάδες σε σχέση με τον Ιούνιο του 2023, ενώ αντίστοιχα η ανεργία των νέων έχει πέσει κατά 2 μονάδες. Στοιχεία που δείχνουν ότι οι στοχευμένες πολιτικές μας έχουν θετικά αποτελέσματα.
Φυσικά δεν επαναπαυόμαστε. Γνωρίζουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Γνωρίζουμε ότι έχουμε ακόμα πολλή δουλειά μπροστά μας. Στόχος μας είναι η σύγκλιση με την Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα: στους μισθούς, στην ανεργία, στην ποιότητα ζωής. Και αυτόν τον στόχο θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε».
Ανεργία: Νέο χαμηλό ποσοστό 9,6% τον Ιούνιο – Το χαμηλότερο εδώ και 15 χρόνια
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Apple: Ετοιμάζει οθόνες OLED για MacBook Air και iPad
- Central Bancompany: Στοχεύει σε αποτίμηση έως 5,7 δισ. δολαρίων
- Γιαννακόπουλος για ΠΑΟ: Καμία ανησυχία, η φανέλα δεν κερδίζει ποτέ από μόνη της
- Επιθεώρηση Εργασίας: Λεκτική βία και παρενόχληση το 78% των καταγγελιών
- Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Επιστολή στους ψηφιακούς κολοσσούς για την επαλήθευση ηλικίας
- Το bitcoin σπάει το σερί του Οκτωβρίου με την πρώτη μηνιαία απώλεια από το 2018
- Μουσείο Λούβρου: Στο dark web φαίνεται να εμφανίστηκε μέρος της λείας από τη ληστεία
- G7 για κρίσιμα ορυκτά: Ανακοίνωσε σχέδια για να αντιταχθεί στην κυριαρχία της Κίνας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








