Θεωρώ άδικο για την ίδια και τον θεσμό το γεγονός ότι ανακυκλώνεται η συζήτηση για τον επόμενο ή την επόμενη ΠτΔ πριν την ώρα της
Τον προσεχή Ιανουάριο θα ξεκινήσει η διαδικασία για το πρόσωπο που θα προτείνει η κυβέρνηση για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως αποκάλυψε ο πρωθυπουργός κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της ΔΕΘ.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε παράλληλα την έντονη ενόχλησή του για την συζήτηση που διεξάγεται το τελευταίο διάστημα αναφορικά με τους πιθανούς αντικαταστάτες της κυρίας Κατερίνας Σακελλαρόπουλου στο ανώτατο αξίωμα σημειώνοντας πως είναι προσβλητική για τον θεσμό.
«Λυπάμαι για την ανακύκλωση αυτής της συζήτησης με την έννοια ότι το θεωρώ προβληματικό και σε ένα βαθμό προσβλητικό για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και για τον Θεσμό» είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Μητσοτάκης χωρίς να ανοίξει τα χαρτιά του αναφορικά με το αν θα προτείνει την ανανέωση της θητείας της κυρίας Σακελλαρόπουλου ή θα προτείνει νέο πρόσωπο είπε: «Η συζήτηση θα γίνει Ιανουάριο και έως τότε δεν θα πω τίποτε πέραν ότι τιμώ και σέβομαι την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θεωρώ άδικο για την ίδια και τον θεσμό το γεγονός ότι ανακυκλώνεται η συζήτηση για τον επόμενο ή την επόμενη ΠτΔ πριν την ώρα της. Ας σεβαστούμε τον Θεσμό. Θα κάνουμε την συζήτηση σεβόμενοι τις διατάξεις του Συντάγματος. Πρόθεση πάντα αυτού που προτείνει είναι ο σεβασμός του Συντάγματος και να να έχει την μέγιστη δυνατή συνεννόηση το πρόσωπο που θα επιλέγει».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Εngel & Volkers: Ιδρυσε νέα εταιρεία για το τεχνολογικό hub στην Ελλάδα
- Reuters: Η Γερμανία εξετάζει να κρατικοποιήσει τις δραστηριότητες της Rosneft μετά τις κυρώσεις Τραμπ
- Η FED προχώρησε σε μείωση των επιτοκίων κατά 0,25%
- Δένδιας: Διαγωνισμός για την ανάδειξη του Άγνωστου Στρατιώτη
- Ο Μητσοτάκης εγκαινίασε τη νέα βιοκλιματική όψη του Πενταγώνου
- Πιερρακάκης για τα αιτήματα της ΚΕΔΕ: Τα δημοσιονομικά περιθώρια είναι συγκεκριμένα
- Κλοπή στο Λούβρο: Η εισαγγελέας λέει ότι οι δύο συλληφθέντες αναγνώρισαν «εν μέρει» την εμπλοκή τους
- Ευρωπαϊκές αγορές: Μεικτά πρόσημα περιμένοντας Fed και EKT
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








