Στρατηγικοί αναλυτές πιστωτικής αγοράς σε όλο τον κόσμο έχουν αναθεωρήσει πλήρως τις προοπτικές για το 2025
Η Moody’s Ratings αναθεωρεί προς τα πάνω τις προβλέψεις της για τις χρεοκοπίες μέσα στο έτος, καθώς η κλιμακούμενη εμπορική αντιπαράθεση σε παγκόσμιο επίπεδο αναμένεται να επιβαρύνει την οικονομική ανάπτυξη και να καταστήσει δυσκολότερη τη χρηματοδότηση.
Ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας προβλέπει πλέον ότι το ποσοστό χρεοκοπίας για τις εταιρείες χαμηλής πιστοληπτικής διαβάθμισης (speculative-grade) θα φτάσει το 3,1% μέχρι το τέλος του έτους, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 2,5%.
Αν αυτή η πρόβλεψη επαληθευτεί, θα εξακολουθεί να αντιστοιχεί σε μείωση σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Ωστόσο, η Moody’s προειδοποιεί πως δεν θα απαιτούνταν ένα μεγάλο αρνητικό σοκ για να αυξηθεί το ποσοστό αυτό – ενδεχομένως και έως το 6%.
Στρατηγικοί αναλυτές πιστωτικής αγοράς σε όλο τον κόσμο έχουν αναθεωρήσει πλήρως τις προοπτικές για το 2025 και πλέον βλέπουν αύξηση των περιθωρίων κινδύνου και υποχώρηση της ανάπτυξης.
Οι εκτιμήσεις της Moody’s βασίζονται στην υπόθεση ότι οι δασμοί θα αφαιρέσουν τουλάχιστον μία ποσοστιαία μονάδα από την ανάπτυξη των ΗΠΑ και θα αποδυναμώσουν και άλλες οικονομίες, σύμφωνα με την έκθεση που υπογράφεται, μεταξύ άλλων, από τη Sharon Ou.
Αυτό θα επιδεινώσει τις συνθήκες χρηματοδότησης για τους δανειολήπτες και θα κάνει τους επενδυτές πιο απρόθυμους να αναλάβουν ρίσκο.
Κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους καταγράφηκαν 27 χρεοκοπίες, μειωμένες σε σύγκριση με τις 38 που σημειώθηκαν το ίδιο διάστημα πέρσι.
Περισσότερες από τις μισές χρεοκοπίες του πρώτου τριμήνου προήλθαν από κλάδους όπως η υγειονομική περίθαλψη, οι επιχειρηματικές υπηρεσίες, το λιανεμπόριο, ο ξενοδοχειακός και ψυχαγωγικός τομέας και οι τηλεπικοινωνίες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μυθικό συμβόλαιο ο Ντόντσιτς 165 εκατ. δολ. με Lakers για τρία χρόνια
- Ο Τραμπ απέλυσε αξιωματούχο του υπουργείου Εργασίας επειδή δεν του άρεσαν τα στοιχεία για την απασχόληση
- Θερινές διακοπές: Φιλικά σπίτια και φθηνά πακέτα επιλέγουν οι Ελληνες
- Berkshire Hathaway: Μείωση 4% στα λειτουργικά κέρδη το β’ τρίμηνο 2025
- Τραμπ: Ο Πάουελ πρέπει να παραιτηθεί όπως έκανε η Κούγκλερ
- Αποσωληνώθηκε ο 15χρονος που υπέστη θερμοπληξία
- Γκίκας: Μονάδα αφαλάτωσης στην Ανδρο λόγω λειψυδρίας
- Κυβερνητικές πηγές: Περίεργο ο Ανδρουλάκης να επιτίθεται σε κάποια πανεπιστήμια και σε άλλα όχι
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις