«Κανείς στον χρηματοπιστωτικό χώρο δεν μπορεί να εργασθεί νόμιμα ως ”Ανεξάρτητος επιχειρηματίας του χρηματοπιστωτικού χώρου”. Η ιδιότητα αυτή δεν υπάρχει.
Της Άννας Καραβοκύρη
Φυσικά πρόσωπα δεν μπορούν να παρέχουν επενδυτικές υπηρεσίες, τα δε νομικά πρόσωπα αδειοδοτούνται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ή/και την Τράπεζα της Ελλάδος και απασχολούν πιστοποιημένα φυσικά πρόσωπα για την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών.
Στα sites της Τράπεζας της Ελλάδας και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφέρονται τα πιστοποιημένα αυτά πρόσωπα.
«Είναι αρνητικό, πολιτικά κόμματα που χρηματοδοτούνται με εκατομμύρια από κρατικό χρήμα,να μην γνωρίζουν το στοιχειώδες αυτό νομικό και θεσμικό πλαίσιο του χρηματοπιστωτικού χώρου και να έχουν συμβούλους που παρουσιάζουν λανθασμένη ιδιότητα» δηλώνει ο βουλευτής της ΝΔ, Αλέξανδρος Μωραϊτάκης ο οποίος έχει μακρά εμπειρία στα Χρηματοπιστωτικά.
Ο ίδιος αναρωτιέται «Δεν γίνεται έλεγχος των προσώπων πριν προσληφθούν για να συμβουλεύουν; Δεν εξετάζεται η προηγούμενή τους εμπειρία με κατάλληλες ερωτήσεις στους προηγούμενους εργοδότες τους;»
πηγή: http://www.paraskhnio.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ανοδος 3,98% για τον δείκτη αγροτικών προϊόντων τον Σεπτέμβριο
- Eurostat: Σχεδόν 4.000 μετανάστες έλαβαν εντολή να φύγουν από την Ελλάδα το β’ τρίμηνο
- BMW: Σχέδιο ανάκαμψης της κερδοφορίας με περικοπές κόστους και νέα μοντέλα υψηλής αξίας
- Moda Bagno: Άνοδος τζίρου 24,8% και καθαρά κέρδη κοντά στο 1 εκατ. ευρώ στο α΄ εξάμηνο
- Αλλαγή στη διοικητική ομάδα της Allianz Ευρωπαϊκή Πίστη
- Eurostat: 34 εκατ. οι επιχειρήσεις στην Ε.Ε. με164,5 εκατ. εργαζόμενους
- ΜΠΗΤΡΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ Α.Ε. - Οικονομική έκθεση ΜΠΗΤΡΟΣ Α.Ε. (2026,Εξαμηνιαία,Ενοποιημένη)
- ΕΛΣΤΑΤ: Αλμα 14,9% στις τιμές παραγωγού στη βιομηχανία τον Αύγουστο – Στο +70,9% το πετρέλαιο
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








