«Κανείς στον χρηματοπιστωτικό χώρο δεν μπορεί να εργασθεί νόμιμα ως ”Ανεξάρτητος επιχειρηματίας του χρηματοπιστωτικού χώρου”. Η ιδιότητα αυτή δεν υπάρχει.
Της Άννας Καραβοκύρη
Φυσικά πρόσωπα δεν μπορούν να παρέχουν επενδυτικές υπηρεσίες, τα δε νομικά πρόσωπα αδειοδοτούνται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ή/και την Τράπεζα της Ελλάδος και απασχολούν πιστοποιημένα φυσικά πρόσωπα για την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών.
Στα sites της Τράπεζας της Ελλάδας και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφέρονται τα πιστοποιημένα αυτά πρόσωπα.
«Είναι αρνητικό, πολιτικά κόμματα που χρηματοδοτούνται με εκατομμύρια από κρατικό χρήμα,να μην γνωρίζουν το στοιχειώδες αυτό νομικό και θεσμικό πλαίσιο του χρηματοπιστωτικού χώρου και να έχουν συμβούλους που παρουσιάζουν λανθασμένη ιδιότητα» δηλώνει ο βουλευτής της ΝΔ, Αλέξανδρος Μωραϊτάκης ο οποίος έχει μακρά εμπειρία στα Χρηματοπιστωτικά.
Ο ίδιος αναρωτιέται «Δεν γίνεται έλεγχος των προσώπων πριν προσληφθούν για να συμβουλεύουν; Δεν εξετάζεται η προηγούμενή τους εμπειρία με κατάλληλες ερωτήσεις στους προηγούμενους εργοδότες τους;»
πηγή: http://www.paraskhnio.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ευρωπαϊκές αγορές: Σπάει ρεκόρ ο FTSE 100 με 15 σερί ανοδικές συνεδριάσεις
- Alter Ego Media: H Ασημίνα Μάρκου αναλαμβάνει υπεύθυνη εξυπηρέτησης μετόχων
- SKODA: Νέο τηλεοπτικό σποτ με τον Μίλτο Τεντόγλου
- Βουλή: Βροχή ερωτήσεων για τους μικρούς οικισμούς – Ανάμεσά τους και 6 «γαλάζιοι» βουλευτές
- Προφυλακιστέος ο συλληφθείς για κατασκοπεία στην Αλεξανδρούπολη – Δεν ομολόγησε
- Metlen: Εγκρίθηκε η συγχώνευση θυγατρικών της εταιρειών
- Eurobank: Εγκρίθηκε το σχέδιο συγχώνευσης με την Eurobank Holdings
- Χρηματιστήριο: Πάνω από τις 1.725 μονάδες με τραπεζικό ράλι – Στο +4,91% η Πειραιώς – Με κέρδη 1,2% η εβδομάδα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις